USKORO NA PARISKOJ NEDJELJI MODE

Atraktivna Saudijka postaje prvi supermodel u istoriji svoje zemlje

Talida se nada da će postaviti nove modne standarde za svoju domovinu
2 komentar(a)
Talida Tamer, Foto: Screenshot (Youtube)
Talida Tamer, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 29.06.2018. 16:53h

Lijepa Talida Tamer (18) pojavila se na naslovnici Harper's Bazaar Arabia, a postaće prva manekenka iz zemalja Srednjeg istoka koja će se pojaviti na pariskoj nedjelji mode.

Tinejdžerka bi tako mogla postati prvi supermodel iz Saudijske Arabije, piše Dejli mejl.

reminded me of you.

A post shared by Taleedah Tamer (@taleedah) on

Rođena od majke Italijanke i oca Saudijca, Talida se nada da će postaviti nove modne standarde za svoju zemlju, a kao svoj veliki uzor navodi Žizel Bundšen, piše hrvatski Indeks.

"Kad sam se tek počela baviti modelingom nisam ni sanjala da bih mogla postati 'prvi saudijski supermodel', no mislim da je pravo vrijeme da naša modna industrija proširi vidike. Kad sam bila mlađa nisam razmišljala o tome da ne viđam žene iz Saudijske Arabije na naslovnicama časopisa, no kako sam odrastala često sam se pitala zašto žene s naslovnica ne izgledaju poput mene. Zašto ne bih mogla pozirati na način koji poštuje našu kulturu?", rekla je ona.

He's mine Charlie #snoopylove

A post shared by Taleedah Tamer (@taleedah) on

Talida je ljubav prema modelingu naslijedila od majke Kristine koja je i sama bila model i sarađivala s brendovima poput Armanija i La Perle, a otac joj je Ajman Tamer, predsjednik velike farmaceutske korporacije.