Burić: Nije mi bilo teško otići od kuće zbog karijere

Nakon naslovnica magazina Elle i Vogue, crnogorsku manekenku očekuje nedjelja mode
166 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 21:27h

Manekenki iz Danilovgrada Sandri Burić, želje o kojima veliki broj djevojaka mašta počele su da se ostvaruju za veoma kratko vrijeme.

Nakon što je na izboru za “Elite Model Look 2012”, izabrana za prvu pratilju, dobila je priliku da se nađe na naslovnici italijanskog izdanja modnog časopisa “Elle”, a veoma brzo, u martu, krasiće i prvu stranu italijanskog “Voguea”.

“Manekenstvom se bavim nepunih godinu dana. Jednostavno sam htjela da probam kakav je osjećaj hodati modnom pistom i nadala sam se da će mi ovaj posao omogućiti da putujem i da upoznam različite ljude i njihove kulture. Pristupila sam agenciji 'Models Inc' i tako je sve počelo”, prepričava ona svoj nedavni ulazak u svijet mode.

Ova ljepotica dodaje da je nakon osvajanja titule prve pratilje očekivala uspon u karijeri, ali uspjehu koji joj se dogodio mogla je samo da se nada.

“Osjećaj je prelijep. Bila sam presrećna kada je Marija Vujović, jedna od direktorki agencije, koja organizuje izbor izgovorila moje ime”, odgovara ona na pitanje kako se može osjećati djevojka kada dobije zvaničnu potvrdu da je među najljepšima.

Kada je u pitanju njen odlazak u Milano, kaže da joj nije bilo teško otići od kuće zbog karijere.

“Nisam se dvoumila ni u jednom trenutku. Od moje porodice i prijatelja imam veliku podršku, što mi mnogo znači i pomaže kada je teško”, kaže studentkinja Fakulteta za engleski jezik i književnost i dodaje da su prijatelji veoma srećni zbog njenog uspjeha i jedva čekaju da vide slike.

Za razliku od nje, mnoge djevojke provode u Milanu po nekoliko mjeseci, tokom kojih posjećuju kastinge i pokušavaju da se u velikoj konkurenciji izbore za angažman, ali Burić ističe da i ako postoji zavist, nije je osjetila.

“Na fotografisanju je bilo odlično i veoma zanimljivo. Uz tim pravih profesionalaca se ne može ni očekivati drugačije”, objašnjava svoje iskustvo manekenka, čiji je sljedeći korak nedjelja mode u Milanu.

“Nemam tremu. Kastinzi za Fashion Week počinju sjutra, tako da još ne znam čije ću modele nositi”, odgovara ona i ističe da bi voljela da u budućnosti radi revije za najbolje svjetske dizajnere i naravno bude jedan od anđela “Victoria's Secret”.

Galerija

Bonus video: