Moda na poslu: Izbjegavajte ove aksesoare

Nemojte pratiti posljednje trendove, budite konvencionalni, jer vas u suprotnom neće shvatati ozbiljno
95 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2013. 14:12h

Profesionalna žena bi trebalo da se oblači tako da izgleda pametno, oštoumno, sofisticirano i elegantno. Odjeća i aksesoari su ključni za to. Stoga, iako imate odličnu odjeću za posao, pazite da ne pretjerate sa aksesoarima.

Pročitajte šta bi trebalo da izbjegavate od aksesoara na poslu:

Ogromne minđuše

Veliko NE kada je posao u pitanju! Umjesto njih izaberite manji i diskretniji nakit.

Šareni trendi sat

Kada je u pitanju kancelarijski “dress code”, jednostavni i elegantni satovi su najbolji izbor. Nemojte pratiti posljednje trendove, budite konvencionalni, jer vas u suprotnom neće shvatati ozbiljno.

Šareni kaiševi

Nemojte eksperimentisati sa šarenim kaiševima, samo da biste svojoj, naizgled sumornoj kombinaciji dali jači izgled. Ono što je dobro za vikend izlazak nije i za kancelariju.

Cipele za izlazak

Najviša stikla, ogromna platforma… super za klub, ali za posao ama baš nikako. Džabe čitava kombinacija, kada cipele govore najviše o vama. Ukoliko volite štikle, nabavite klasične i malo niže salonke, kako biste naglasili vašu siluetu – ili jednostavno ravne cipele (Oksfordke su posebno aktuelne), baletanke i čizme…

Fensi torbe

Na posao nemojte nositi fensi torbe, koje imaju vez ili print po sebi. Držite se klasičnih, vanvremenskih modela i boja.

Ako samo malo pažnje posvetite odjevanju i aksesoarima, možete ostaviti nevjerovatan utisak na vaše kolege i nadređene, što će vam pomoći da izgradite reputaciju i napredujete u karijeri.

Galerija

Bonus video: