izbor za mis

Ivana Milojko je najljepša djevojka u Crnoj Gori

Za titulu se nadmetalo 15 djevojaka. Sve djevojke su se tokom izbora predstavile u večernjoj toaleti, kupaćem kostimu i nacionalnoj nošnji
198 pregleda 83 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2013. 23:42h

Titulu mis Crne Gore za 2013. dobila je osamnaestogodišnja Ivana Milojko iz Tivta.

Za prvu pratilju proglašena je Nikoleta Jovanović (17) iz Bara, dok su po mišljenju žirija dvije djevojke Bojana Čejović (19) i Valentina Mičić (16), zaslužile treće mjesto.

Za organizatore koji su imali spremne dvije lente, ovo očigledno nije bilo iznenađenje.

"Prijavio me je prijatelj, ali nisam se bunila, jer ovaj poziv nudi puno stvari, kao što su putovanja i upoznavanje ljudi. Veoma sam odgovorna tako da ću se potruditi da na pravi način predstavljam Crnu Goru u svijetu“, kazala je vidno zadovoljna Milojko, koja i uoči izbora važila za favorita.

Nju u julu očekuje odlazak na Bali, gdje će učestvovati na izboru za Mis svijeta.

"Ušla sam u prvih pet, a nisam se ni tome nadala. Baš sam prezadovoljna. Ova titula će sigurno uticati na moj život, potrudiću se da se više posvetim manekenstvu", spremno je ispričala brojnim novinarima prva pratilja, koja će Crnu Goru predstavljati na izboru Mis univerzuma.

Druga pratilja Valentina Mičić, dobila je stipendiju od Univerziteta Donja Gorica, Aleksandra Todorović je proglašena za mis šarma, dok je poseban žiri koji su činili predstavnici medija, odlučio da mis fotogeničnosti bude Biljana Drecun.

Tokom izbora koji se održavao na za takvu priliku neobičnom mjestu, u Kongresnoj sali hotela Mediteran, proglašena je i mis Interneta, Anđela Jovanović, koju su izabrali čitaoci srpskog portala Telegraf.

Na pitanje Vijesti, zbog čega se taj izbor nije priređeno na nekom od crnogorskih portala, Vesna Da Vinča je odgovorila da je ona glasanje organizovala i na portalu Vijesti.

Nakon što joj je objašnjeno da je glasanje na našem portalu upriličeno potpuno nezvanično i bez njenog uplitanja, te da je po mišljenju čitalaca Vijesti, najljepša bila Ema Kalač, ona je rekla:

"Mislim da je to dobro, mislim da bi portal Vijesti trebalo to da radi sljedeće godine".

Direktorku Miss Yu agencije koja je vlasnik licence za ovaj izbor, podsjetili smo na ranije tekstove objavljene u našim novinama, a koji su otkrili da se srpske finalistkinje pripremaju za izbor na Grčkim ostrvima, dok su crnogorke bile u karantinu u hotelu Mediteran u Budvi.

"One su bile u lijepoj Crnoj Gori... Mi nemamo more. Mislim da je to privilegija vaše zemlje i da bi bilo sasvim glupavo poslati vaše finalistkinje u neku drugu zemlju na more“, objasnila je Da Vinča.

Na opasku da bi se onda i najljepše djevojke Srbije mogle pripremati na crnogorskom primorju, ona je kazala da to gotovo da nije moguće.

"Ako nam neko ponudi hoćemo, ali to su veliki troškovi. To je 50 ljudi, nisam sigurna da u Crnoj Gori ima sponzora koji bi iznijeli te troškove“, istakla je ona.

"Ljepota je manifestacija dobrote, života, budi dostojanstvena i ponosna u tome što radiš, predstavljaj našu zemlju i svoju ljepotu na najljepši mogući način. Budi glasnogovornik dobrih namjera i vjere u bolji i pravedniji svijet“

"Ljepota je manifestacija dobrote, života, budi dostojanstvena i ponosna u tome što radiš, predstavljaj našu zemlju i svoju ljepotu na najljepši mogući način. Budi glasnogovornik dobrih namjera i vjere u bolji i pravedniji svijet“, bila je njena poruka Ivani Milojko.

Takmičarke su se predstavile u kolekciji kreatorke Jadranke Kanazi, kupaćim kostimima i u svečanim haljinama Marije Šabić. Djevojke nisu imale koreografiju i bile su prilično nepripremljene za javno predstavljanje, a tokom ceremonije bilo je dosta problema sa ozvučenjem.

Scenografija je bila siromašna i svela se na otprilike dva cvjetna aranžmana. U trinaestočlanom žiriju bili su između ostalih glumci Branka Stanić i Slobodan Marunović, košarkaš Vladimir Dašić, slikar Nikola Marković.

Tata će objasniti

Prije otkrivanja glasova žirija, šest finalistkinja je odgovaralo na pitanja voditeljke i prošlogodišnje prve pratilje Andree Radonjić, kako bi predstavile Crnu Goru i koje su bratstvo i pleme.

"Crnu Goru bih poistovjetila sa misicom, jer ne samo da se diči ljepotom već i tradicijom i kulturom“, samouvjereno je odgovorila mis 2013. Jedna od djevojaka se zbunila i zaboravila govor, a Valentina Mičić je pobrala simpatije odgovorom da ne zna kojem plemenu i bratstvu pripada, ali da može pozvati oca koji je bio u publici da objasni.

Čitaoci Vijesti izabrali Emu Kalač

Čitaoci portala "Vijesti online" nedavno su za novu mis Crne Gore izabrali Emu Kalač iz Rožaja.

Ona je u anketi u kojoj je glasalo preko 3 hiljade ljudi, osvojila 493 glasa, odnosno 15%.

Titulu prve pratilje bi odnijela Ivana Milojko sa 12% glasova, a druga pratilja bi bila Marijana Radović sa 10% glasova.

Galerija