Manekenke sa kit-ajkulama sedam metara ispod površine okeana

Svakog dana u određeno vrijeme kit-ajkule dolaze u plićak gdje plutaju dok ih ribari hrane sitnim škampima
77 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2013. 08:49h

Da je za posao modela potrebno i nešto više od osmjeha i vitke figure pokazale su neustrašive manekenke koje su učestvovale u fotografisanju sa kit-ajkulama teškim 18 tona sedam metara ispod površine okeana.

Manekenke koje su ronile na dah uspjele su da spoje svijet mode i svijet morskih dubina u tropskim vodama Filipina.

Planiranje ovakvog poduhvata trajalo je puna četiri mjeseca, a samo slikanje odvijalo se tokom pet dana i to sve po zamisli američkih fotografa Šona Hanriha i Kristijan Šmit. U dogovoru sa lokalnim filipinskim ribarima pronašli su način kako da životinje slikaju na jednom mjestu tokom nekoliko sati.

Zanimljivo je da osim što se bavi manekenstvom Hana je i jedan od najtraženijih modela za podvodna snimanja

Svakog dana u određeno vrijeme kit-ajkule dolaze u plićak gdje plutaju par sati dok ih ribari hrane sitnim škampima, a fotografi su upravo te trenutke iskoristili da slikaju modele zajedno sa životinjama.

Manekenke koje su se odvažile da zaplivaju sa jednom od najvećih morskih nemani Hana Frejzer i Roberta Manćino takođe su morale da budu i odlični plivači i ronioci budući da su se spuštale i sedam i po metara ispod površine vode.

Zanimljivo je da osim što se bavi manekenstvom Hana je i jedan od najtraženijih modela za podvodna snimanja, dok se Roberta bavi slobodnim skokovima sa i bez padobrana, pa im je ovakav poduhvat bio dodatni izazov jer su imale neobičnog partnera.

Galerija

Bonus video: