Lazar Ilić se vraća na pistu: Na Royal Fashionu kao model i kreator

Publika može očekivati mali iskorak iz mog dosadašnjeg stila, najavljuje Ilić
204 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 18:56h

Na koktelu koji je sinoć održan u restoranu MZ, organizator Srđa Lubarda je okupio dizajnere koji će svoje kolekcije predstaviti na modnoj manifestaciji “Robna kuća Paradiso Royal Fashion 12”, u petak, 16. novembra.

Modno veče će otvoriti crnogorska dizajnerka Marina Banović – Džuver, sa kolekcijom “Zimska noć”. Među modelima naći će se nekoliko kreacija za trudnice, a linija je ranije najavljena kao “ušuškana zimska priča bogate teksture, svijetlih tonova i razigranog aksesoara”.

Nakon Marine, predstaviće se sve popularniji mladi kreator Lazar Ilić, koji je za "Vijesti” kazao da publika može očekivati mali iskorak iz njegovog dosadašnjeg stila.

"S obzirom na to da sam poznat po tome što radim sa pastelnim bojama i crnom, ovoga puta će se vidjeti nove boje kao što su žuta, crvena i ljubičasta. Biće kolorita za razliku od prethodnih kolekcija”, objasnio je dizajner čija kolekcija sadrži 14 modela.

Modeli koje će predstaviti na 12. Royal Fashionu, kako kaže Lazar Ilić, inspirisani su poznatim ličnostima i njihovim odjevnim kombinacijama na modnim događajima

"I ja ću nositi svoje kreacije, jer ću predstaviti i par muških modela, što opet do sada nisam radio”, otkrio je on.

Modeli koje će predstaviti na 12. Royal Fashionu, kako kaže Lazar Ilić, inspirisani su poznatim ličnostima i njihovim odjevnim kombinacijama na modnim događajima.

“Kolekcija je inspirisana 'street styleom', ali kada je u pitanju pojavljivanje na Fashion Weeku. Odnosno kako se prvi red na modnim događajima oblači”, objašnjava.

Publika će imati priliku da pogleda reviju srpskog dizajnera Bate Spasojevića, ali i Tijane Burić, koja će prikazati svoju prvu kolekciju “Akvamarin”.

"Iinspirisanaje modom 50-ih i 60-ih godina. Svidjela mi se ideja žena koje su tada te žile luksuzu i ekstravaganciji i željela sam da oživim tu priču na moderan način”, otkriva Burić.

"Akvamarin je dragi kamen čija boja asocira na nebo i more, a naziv asocira i na dragulje koji ženama daju dozu luksuza. Želim da se tako svaka dama osjeća u mojim kreacijama”, kaže dizajnerka koja je za izradu koristila svilu, brokat, pliš i čipku.

Na kraju, publici će biti predstavljene i odjevne kombinacije brendova Antony Morato i Met, dok su za muzički dio zaduženi Nina Žižić, Marko Prentić, Anja Mašanović, Anita Popović i Jelena Đorđević. Royal Fashion će biti održan u hotelu Crna Gora – Hilton od 20.30.

Veliki je uspjeh biti zaštitno lice

Zaštitna lica 12. Royal Fashiona Dušan Lakušić, Tara Emad i Tijana Radonjić, pored dizajnera čije će modele nositi, takođe su prisustvovali koktelu.

Lakušić je spremno odgovorio koliko je naporna priprema za ovakvu modnu manifestaciju, ali i koliki je uspjeh za jednog manekena biti zaštitno lice.

"Više je psihički naporno, što nije veliki problem za one koji se bave ovim poslom duže. Međutim kada počneš, ima dosta treme. Veliki je uspjeh za svakog manekena biti zaštitno lice, zbog budućeg rada i razvitka karijere”, objašnjava maneken, a sa njegovim mišljenjem slaže se i koleginica Tijana Radonjić.

“Veliko je zadovoljstvo biti zaštitno lice, jer je svaka djevojka lijepa na svoj način i velika je čast biti izabrana među njima”, objašnjava manekenka koja će karijeru tokom januara sljedeće godine, kako kaže nastaviti u Milanu.

Egipatska manekenka i glumica: Tara Emad, Foto: Boris Pejović

Tara Emad iz Egipta, za razliku od njih prvi put je angažovana u Crnoj Gori. Ova ljepotica koja je sa majčine strane Crnogorka, pored uspješne modne karijere u inostranstvu, bavi se i glumom.

"Trenutno snimam film “Ja sam Egipćanin” baziran na istinitoj priči o sportisti koji je bacač diska. Tumačim ulogu njegove djevojke iz prošlosti, koja ga voli i želi da se uda, ali ne vjeruje u njegov uspjeh u tom sportu”, otkrila je Emad koja je ranije glumila i u serijama.

Galerija

Bonus video: