Dio novih kreacija Marine Banović-Džuver namijenjen trudnicama

Banović-Džuver je otkrila da će ovoga puta predstaviti “ušuškanu zimsku priču bogate teksture, svijetlih tonova i razigranog aksesoara”
323 pregleda 3 komentar(a)
Marina Banović Džuver, Foto: Arhiva Vijesti
Marina Banović Džuver, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.11.2012. 16:21h

Crnogorska dizajnerka Marinu Banović – Džuver, koja je prošle nedjelje rodila ćerku Janu, neće dugo biti na porodiljskom odsustvu. Svoju veliku kolekciju od 30 modela predstaviće u okviru dvije modne manifestacije u Crnoj Gori, na 10. Razvršje Fashion Connectionu i Royal Fashionu.

Trudnoća je, priča za Vijesti, nije usporila u radu na novim modelima, već je dodatno inspirisala.

“Sve vrijeme sam aktivno radila. Mislim da me je sve dodatno inspirisalo, a dio kolekcije je i namijenjen trudnicama. Nije bilo zahtjevno, jer sam se pripremila na vrijeme, a imam i odličan tim saradnika na koje mogu da se oslonim”, kazala je za “Vijesti” dizajnerka, kojoj će izlazak na pistu sa ovom kolekcijom biti prvi nakon porođaja.

Banović – Džuver je otkrila da će ovoga puta predstaviti “ušuškanu zimsku priču bogate teksture, svijetlih tonova i razigranog aksesoara”, čiji je radni naziv “Zimska noć”.

“To je aktuelna zimska kolekcija za ovu sezonu. Dio će biti prikazan u okviru 'Royal Fashionu' događaja, a dio u okviru “Fashion Connection”. Modeli su u svijetlom tonalitetu, s tim što se do kraja ne zna da li ću uključiti i neke jače kontrastne boje”, objašnjava Marina.

Ona ističe da obično dan ili dva pred reviju dolazi do konačnog rješenja i odlučuje šta ide na pistu, a šta ne.

“Volim kada je kolekcija nastavak prethodne, kada je prepoznatljiva, moja. A ova je nastavak 'Svilenih bombona'”

“U ateljeu se dogovaramo i pravimo zajednički raspored izlazaka modela. Ponekad ih opet šest ostane, jer mi se jednostavno ne uklapaju u tom trenutku. Kolekciju čini tridesetak modela... Ona bi mogla biti i veća. Bitno je da je sažeta, kompaktna i smislena, kako volim da kažem”, govori crnogorska kreatorka.

“Volim kada je kolekcija nastavak prethodne, kada je prepoznatljiva, moja. A ova je nastavak 'Svilenih bombona'”, ispričala je Marina Banović – Džuver, koja je pri izradi modela koristila vuneni bukle, brokat, svilu, čipku, trikotažu od vune i mohera i kožu.

“Sem modela, kolekciju upotpunjuje bogat aksesoar ukrasa za glavu, kapa, šešira i tašni, ali kako rekoh, krajnje izdanje i pakovanje kolekcije će biti definitivno par dana pred događaj”, priča dizajnerka.

“Ova kolekcija ide u prodaju, neki modeli su već rezervisani. Ako je dobro ispričana priča, ona sama nađe svoj put do kupca, a u ovom poslu je to najbitnije”, zaključila je Banović – Džuver.

Bonus video: