Fashion Connection: Dolaze dizajneri iz četiri zemlje

“Modeli odišu ženstvenošću i namijenjeni su damama koje žele da izgledaju posebno", opisala je Pejović svoju kolekciju
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2012. 15:43h

Na 10. jubilarnom Razvršje Fashion Connectionu, svoje kolekcije premijerno u Crnoj Gori, uz ranije najavljene kreatore, predstaviće Amela Radan iz Bosne i Hercegovine i Maja Ferme iz Slovenije, saopštili su organizatori ovog događaja.

“Ove godine smo uvrstili kompletan region. Iz Srbije nam dolazi Zvonko Marković sa kolekcijom koju je premijerno predstavio u Beogradu. Iz BiH nam dolazi Amela Radan, žena koja je veoma poznata i uticajna u svijetu mode, a iz Slovenije najveća dizajnerska zvijezda te zemlje. Maja Ferme poznata je kao kreatorka koja je radila nakit za Moniku Beluči”, kazala je organizatorka Danijela Popović na koktelu koji je juče upriličen u poslovnom centru Razvršje.

Pored Markovića, Radan i Ferme tokom 10. Razvršje Fashion Connectiona, koji će se od 23. do 25. novembra održavati u hotelu “Maestral” u Budvi, publika će imati priliku da pogleda modele koje su dizajnirali Marina Banović – Džuver, Nataša Pejović, Milena Đurđić, Ivana Murišić i Zoran Bošković.

“Marina Banović je pripremila veliku kolekciju i to će biti njeno prvo predstavljanje publici nakon porođaja”, dodala je Popović u ime dizajnerke koja nije prisustvovala koktelu zbog očekivanja prinove.

Mlada dizajnerka Nataša Pejović, još radi na kolekciji “Tren u noći” koja će biti predstavljena na ovoj manifestaciji, jer kako kaže, ručni rad zahtijeva dosta vremena.

“Modeli odišu ženstvenošću i namijenjeni su damama koje žele da izgledaju posebno, glamurozno i moderno. Korišćeni su isključivo prirodni i luksuzni materijali, kao što su različite vrste svila, kadif i čipka. Čitava kolekcija je u crnoj boji i sadrži deset modela”, opisala je Pejović.

Ona je istakla da se prilikom izrade modela prepušta mašti, ali i da kreira ono što bi voljela sama da obuče.

Manekenke koje će nositi modele na revijama

Njen kolega Zoran Bošković kolekciju “Lifetime” premijerno je predstavio u Italiji, a kako je kazao, publika u Crnoj Gori vidjeće i nekoliko novih modela.

“More je moja vječna inspiracija, daje mi mir i harmoniju. Inspiriše me ljepota koja me okružuje, jer njena vrijednost je u beskrajnoj raznolikosti vidova u kojima nam se javlja. Moja porodica čini važan dio mene i moje pokretačke snage, ona je moja mirna luka”, ispričao je Bošković. On je prilikom izrade koristio materijale kao što su čipka, saten, svila, muslin i organdini, a preovladavaju pastelne boje, kao i bijela, crna, pink.

Treće veče je rezervisano za polaznike “Catwalk” škole za manekene, kojima će izlazak na pistu u modelima brenda “Oviese” biti ispitna završna revija.

Galerija

Bonus video: