Štićenici dječijeg doma Mladost u ulozi manekena i kreatora

"Na pisti mi je bilo odlično. Trema? Ma kakvi! Nisam je imao... Dobro su izgledali i moji drugari i drugarice”
66 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 20:37h

Tokom donatorske večeri koja je održana u hotelu “Hilton”, a čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za djecu iz doma “Mladost” u Bijeloj, štićenici ove ustanove dobili su priliku da se nađu u ulozi manekena i dizajnera.

Na početku, dječaci i djevojčice prošetali su pistom u kreacijama koje su sami osmislili, a koje je izradio kreator Aleksandar-Dado Jovanović, dok je publika aplauzom pozdravljala njihove prve manekenske korake. Dok je kod nekih trema bila i više nego vidljiva, drugi su ostavili utisak pravih profesionalaca.

“Na pisti mi je bilo odlično. Trema? Ma kakvi! Nisam je imao... Dobro su izgledali i moji drugari i drugarice”, kazao je nakon revije četrnaestogodišnji Milivoje Obradović.

Za razliku od njega Bojana Šuškić, primjetno je imala tremu dok je šetala pistom.

“Voljela bih da radim kao dizajner, ali ću najvjerovatnije biti frizerka, jer tu srednju školu završavam”, ispričala je ona.

Nakon modela koje su predstavila djeca, prikazana je i kolekcija “Žene i vino” dizajnera Dada Jovanovića, koji je bio razočaran malim odazivom donatora.

“Malo sam razočaran u pojedine ljude koji su mogli da podrže ovu djecu, a nisu. Ove godine nije bilo prikupljanja novca, jer sam vidio da to nije ono što djeci treba, oni svakog mjeseca dobijaju novac za pristojan život”, objasnio je on zašto se ovoga puta odlučio na shopping day.

“Ovoga puta su se djeci obezbjeđivali pokloni, kao što su kozmetika, mobilni telefoni, odjeća i obuća. Ono što su djeca htjela. Oni su kreirali donje djelove, dok su majice iz moje kolekcije. I na njima je bio moj lik, jer su oni to zahtijevali i izašao sam im u susret”

Na pitanje zašto svi modeli nisu bili usaglašeni sa željama štićenika Mladosti, on je odgovorio:

“Par njih je nacrtalo nešto u mom stilu, ali ostalih devet je željelo opuštenu varijantu. Nije bilo moguće udovoljiti svima, jer bi ličilo na vašar”.

Galerija

Bonus video: