Tamara Pelević proizvodi unikantnu obuću: Model i do 200 eura

Za proizvodnju para ženskih unikatnih cipela od kvalitetne kože potrebno je dva dana rada, kaže Kotoranka koja je zanat ispekla u Italiji
473 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 16:14h

Nakon što je završila školu za dizajn obuće u Firenci, stažirala u Bolonji i ispekla zanat u Toskani, Kotoranka Tamara Pelević u Podgorici se bavi jedinstvenim i zanimljivim poslom – proizvodnjom unikatne ženske obuće, a od nedavno i kožne galanterije.

Ona je “Vijestima” kazala da cipele izrađuje po narudžbi, samo od kvalitetne kože.

“Dame obično dođu sa idejom kakve cipele žele, ali se uvijek konsultujemo i prilagođavamo. Najmanje dva dana mi treba da izradim par cipela, a cijena je od 100 do 200 eura. Riječ je o unikatima. Trudila sam se da cijene prilagodim području u kojem radim, a s obzirom na to da ručno proizvodim, smatram da nije skupo. Na kraju, niko nije prinuđen da kupuje u mojoj radnji, ako misli drugačije'', rekla je Pelević.

Ona tvrdi da je oduvijek gajila strast prema dizajnu obuće. U početku, to joj je bio hobi, ali je željela da se usavršava i bavi tim poslom.

Tri godine je imala radnju u Toskani za proizvodnju unikatnih komada.

Pelević je bila zadovoljna interesovanjem klijenata, ali je ipak odlučila da se vrati, prije svega jer želi da joj djeca odrastu u Crnoj Gori.

''Ako se ženama sa različitih kontinenata dopadaju moje cipele i rado ih nose, zašto ih ne bi i naše poželjele u svojim kolekcijama'', kazala je.

Tvrdi da se ispostavilo da je bila u pravu – u njenoj radnji ''Tamara Luma'' u Siti kvartu kod “Delte” redovno dolaze podgoričke dame koje žele da nose drugačiju, unikatnu obuću. Tamara je istakla da se neke, zadovoljne kvalitetom, vraćaju i po nekoliko puta.

Odnedavno ona proizvodi kožnu galanteriju – ručno izrađene kaiševe, privjeske, pismo-tašne, torbe i narukvice. Njihov dizajn je neobičan, urađen u različitim bojama.

Radnja u kojoj Tamara izlaže je istovremeno i njena radionica.

Kaže da dolaze i muškarci koji žele svojim ljepšim polovinama da poklone unikatne cipele, jer “znaju kolika su ženska opsesija”.

Koža kvalitetna nema reklamacija

Pelević je istakla da materijal kupuje u Italiji, uvijek kod istih snabdjevača, jer je sigurna da je to kvalitetna koža.

Kazala je da Podgoričanke najviše traže cipele u teget i braon boji, sa ili bez potpetica, istakavši da do sada nije imala reklamacija. Planira da izrađuje polučizmice i čizmice za zimu.

Na policama u njenoj radnji su izloženi modeli cipela različitog dizajna, boja i sa neobičnim dodacima. Ukoliko neka od dama poželi takav model, a ne odgovara joj veličina, Tamara će ga prilagoditi njenom stopalu i afinitetima.

Ona je istakla da se s mušterijom dogovara o svakom detalju, pa i o tome da li imaju nekih problema sa stopalima.

Galerija

Bonus video: