Hit su push up modeli i jarke boje, jednodjelni kupaći padaju u zaborav

Podgoričanke kupuju kupaće najčešće vodeći računa o sopstvenoj građi, odnosno o tome kako im stoje
144 pregleda 5 komentar(a)
kupaći kostim, Foto: Anto Baković
kupaći kostim, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.07.2012. 15:09h

Kupaći kostimi jarkih boja, posebno flluorescentnih, cvjetni dizajni i modeli sa punjenjem aktuelni su ovog ljeta, dok se Podgoričanke sve rjeđe odlučuju za jednodjelne modele.

Barem tako tvrde prodavačice u šoping molu " Delta Siti", gdje je veliki izbor kupaćih kostima koji odgovaraju svačijoj građi, ali i dubini džepa.

Na osnovu iskustva, prodavačica u butiku “Oysho” Ana Zeković smatra da Podgoričanke kupuju kupaće najčešće vodeći računa o sopstvenoj građi, odnosno o tome kako im stoje.

"Ima i onih koje prate trendove, a bilo je i slučajeva kada biraju kupaće po uzoru na javne ličnosti, to su uglavnom ravni modeli", rekla je Zeković.

Ona je istakla da su ove godine nezaobilazni kupaći u zelenim, plavim, tirkiznim i ostalim fluorescentnim bojama.

"Tu su, naravno, i stariji 'havaji dezeni'. Aktuelni su i modeli sa punjenjem (push up), zatim modeli sa spuštenim bretelama", rekla je Zeković, istakavši da im kupaći najbolje prolaze od svih artikala koje prodaju.

Ona je kazala da mušterije mogu i da kombinuju prilikom kupovine, što je, tvrdi, djevojkama jako primamljivo.

"Kupaći kostimi koštaju do 35 eura u kompletu, ali se sve veći broj djevojaka odlučuje na kombinovanje. Kupaći sa karnerima pristaju svačijoj građi, jer mnogo lijepo stoje. U prodaji se nalaze i kupaći sa tačkicama i raznim štraftama, kao i modeli sa naborima.

Jednodjelni modeli su uglavnom jednobojni, sa tankom linijom, mada ima i onih jednodjelnih bez bratela koji su skroz zatvoreni", rekla je Zeković.

U radnji " Beosport" kažu da im najbolje prolaze “top-kupaći”, dok jednodjelni i modeli sa korpicama polako padaju u zaborav.

"Cijene su pristupačne..., od 15 do 60 eura. Aktuelni su i modeli sa prugama, ali pravi hit ove godine svakako su kupaći sa cvjetnim dizajnom i u jakim bojama," kazala je prodavačica.

Zadovoljni su prodajom, uz opasku da uvijek može i bolje.

Bonus video: