Odjeća koja vas čini starijom. Izbjegnite je

1 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2012. 12:02h

Ako mislite da djelujete starije od svojih vršnjaka, možda nije u pitanju stres ili način na koji se njegujete. Problem možda leži u vašem ormaru.

Nošenje odjeće koja vam ne stoji, koja je prevaziđena ili previše mladalačka, može da doda godine vašem izgledu.

Evo pet najčešćih greški i kako da ih popravite:

Otkrivate previše - ili premalo

Neke žene misle da će nošenje minića učiniti da djeluju mlađe, a druge odlaze u suprotnu krajnost i nose suknje do listova i dugačke rukave, što im dodaje godine.

Ne možete da pogriješite sa: V ili okruglim izrezom koji će istaći vaš dekolte, tri-četvrt rukavima i suknjom do koljena, jer otkrivaju oblasti koje izgledaju lijepo bez obzira na godine.

Zarobljeni ste u prošlosti

Ako nosite istu frizuru ili se šminkate isto proteklih deset godina, vrijeme je da osvježite svoj izgled i skinete nekoliko godina.

Moguće je i da djelujete starije ako se oblačite od glave do pete u nekom od stilova koji su bili aktuelni prethodnih decenija.

Probajte da izmiješate stilove, tako što ćete na primjer iskombinovati olovka suknju sa opuštenijim i širim gornjim dijelom, konjskim repom i neutralnom šminkom.

Farmerke za mame

Farmerke sa visokim strukom jednostavno ne stoje dobro. Pronađite one koje vam najbolje stoje. Probajte tamniji džins sa malo elastina.

Stari brus

Čak i ono što nosite ispod odjeće može da vam doda godine. Grudnjak koji dobro drži uticaće da vaša figura više bude u obliku pješčanog sata. Mijenjajte brushalter bar jednom godišnje ili kad god se raširi.

Oblačite se kao djevojčica

Čim pređete polovinu dvadesetih vrijeme je da se odreknete sve tinejdžerske odjeće, jer je pogrešno misliti da u njoj izgledate slatko i mladalački.

Eksperimentišite sa modom i pokušajte da pronađete stil kojim ćete izgledati mlađe, ali sa dozom prefinjenosti.

Bonus video: