Nikolina Lončar u tajnosti izabrana za najljepšu Crnogorku

“Nisam znala za to. Zvali su me prije deset dana da me obavijeste. Mislila sam da sam završila sa izborima i manekenstvom"
334 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2012. 08:24h

Djevojke iz Crne Gore ove godine neće imati priliku da učestvuju na izboru za mis svoje zemlje, jer je vlasnik licence za ovo takmičenje po skraćenom postupku lentu dodijelio Nikolini Lončar. Ovom “svečanom” događaju prisustvovale su samo ona i Marija Maraš koja joj je predala titulu, a održan je u prostorijama jedne televizije.

Prema riječima prve pratilje 2009. godine, a sada zvanično najljepše Crnogorke, izbor za Mis svijeta ove godine je pomjeren, pa će se takmičenje umjesto u decembru održati 19. avgusta u Kini. Zato, dodaje, organizator crnogorskog takmičenja ljepotica, agencija Miss Yu iz Beograda, nije imao vremena da održi izbor.

“Organizatori Mis svijeta su termin za dostave prijava kandidatkinja svih zemalja pomjerili za kraj maja, a odlazak misica na pripreme za 17. jul”, kazala je Lončar koja će se za Kinu uputiti iz Beograda.

“Pošto nije bilo dovoljno vremena da se organizuje zvanični izbor, oni su poslali dozvolu za održavanje vanrednog izbora u sklopu kojeg će agencija Miss Yu sa ranijih kastinga i izbora odabrati najspretniju i najspremniju djevojku. Ona je izabrala mene, zbog moje spremnosti, iskustva i ranije ostvarenog uspjeha, a to su dvije titule koje sam osvojila za godinu dana”, izjavila je Lončar neposredno nakon preuzimanja krune od Maje Maraš, koje se održalo u prostorijama jedne od podgoričkih televizija.

Nije bilo vremena

Pored izostanka medija, primopredaji nije prisustvovao niko iz agencije Miss Yu, pa ni vlasnica Vesna da Vinča, koja je prema riječima Nikoline Lončar trenutno u Istanbulu.

“To je bila zvanična primopredaja krune i tako je moralo da bude, jer nije bilo dovoljno vremena. Moj mandat će trajati do kraja decembra, kada će se održati zvaničan izbor za Mis Crne Gore, kojoj ću ja, naravno, predati krunu i koja će predstavljati našu zemlju tokom 2013”, objasnila je Lončar.

I pored upornih poziva iz redakcije “Vijesti”, juče nam se nisu javljale ni Da Vinča, ni direktorica marketinga agencije Miss Yu Milanka Đorđević, a vezu nije bilo moguće uspostaviti ni putem kontakt telefona na oficijelnom sajtu. Zato smo ostali uskraćeni za odgovore na pitanja zašto je primopredaja lente organizovana inkognito, da li će i u Srbiji za koju kompanija Miss Yu, takođe, ima licencu, mis biti izabrana na ovaj način, ko će ove godine biti pratilje Mis Crne Gore, te da li su i ostale zemlje učesnice izbora za Mis svijeta odustale od nacionalnih takmičenja.

Interesovalo nas je i da li je u Kinu bilo moguće poslati neku od prošlogodišnjih ljepotica, pogotovo ako se zna da druga pratilja Milica Barović nije išla na takmičenja.

Mislila da je završila sa takmičenjima

Novopečena mis je istakla da je jako srećna što će predstavljati Crnu Goru na 62. izboru za Mis svijeta.

“Nisam znala za to. Zvali su me prije deset dana da me obavijeste. Mislila sam da sam završila sa izborima i manekenstvom, jer sada radim kao voditeljka na Televiziji Vijesti. I pored iskustva, imam utisak da nisam dovoljno psihički spremna, jer imam veoma malo vremena za pripreme, ali se nadam da ću uspjeti”, priča Lončar i ističe da svi imaju razumijevanja.

“Imam puno obaveza, pogotovo zbog rada na televiziji, ali su mi iz TV Vijesti dali dozvolu, jer je po njima ovo veliko i važno takmičenje koje ne smijem da propustim, a kada se vratim, saradnja će se nastaviti. Planirala sam da tokom avgusta položim nekoliko ispita, ali će to propasti. Nadam se da će mi kao i do sada izaći u susret”, govori ona.

Nikolina Lončar je jedina ljepotica u istoriji Crne Gore, koja se sa takmičenja za Mis univerzuma vratila sa titulom. Ona je prošle godine u Brazilu proglašena za mis druželjubivosti, a zatim je na Miss Yacht Model International izboru u Kini osvojila titulu mis šarma.

Galerija

Bonus video: