Kreator Lazar Ilić voli da oblači starlete

On otkriva da je crnu vjenčanicu prodao košarkašici, kao i da je inspiraciju za nove modele našao u Madoni
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 18:18h

Mladi crnogorski dizajner Lazar Ilić, predstaviće svoju novu kolekciju u okviru Atlas Capital Royal Fashiona, koji će se održati 11. maja u hotelu “Hilton” (nekadašnji hotel ”Crna Gora”). Za rad na kolekciji čiji naziv ne želi da otkrije do same revije, kao inspiracija mu je poslužila Madona i njena odjevna kombinacija na crvenom tepihu Zlatnog globusa .

“Ova kolekcija dosta liči na moj raniji rad, ali će se ujedno razlikovati od prošlih po tome što ću se oprobati u dizajniranju svečanih haljina, kakve ja zamišljam na crvenom tepihu”, ispričao je Lazar Ilić i dodao da će ovoga puta na njegovim kreacijama biti i ručnog rada.

“Preovladavaju one boje koje najčešće Madona nosi, a to su bež, crna i tamnozelena koja je sada u trendu u svijetu”, opisao je Ilić toalete za čiju je izradu koristio muslin, svilu i saten.

On ističe da je u materijale puno uložio, a nada se da će se to i vidjeti.

“Biće par modela koji će imati aplikacije od pliša, kao i tila, koji koristim u svakoj kolekciji. Nadam se da će ovi biti interesantniji od mojih prethodnih, ako je to ikako moguće”, kaže crnogorski dizajner, kojem su od 20 modela iz posljednje kolekcije, kako kaže, ostala samo dva.

“Kreacije su prodate u nevjerovatnom roku. Već u decembru sam prodao petnaest, a one koje nisam od sada pa nadalje možete naći u butiku Rock&Rose”, objašnjava on.

Famozna crna vjenčanica

Među prodatim modelima našla se i famozna crna vjenčanica koju je dizajner prije predstavljanja prethodne kolekcije, najavljivao kao iznenađenje.

“Crnu vjenčanicu, odnosno triko je kupila jedna košarkašica iz Srbije, koju neću imenovati, a donji dio njena koleginica. Dakle, model nije iskorišćen kao vjenčanica, već kao odvojeni djelovi koji se mogu kombinovati sa drugim odjevnim predmetima”, priča Lazar Ilić čiji su kupci raznovrsni.

“Mušterije su uglavnom javne ličnosti, ako mogu tako da kažem, jer su to košarkašice i pojedini estradni umjetnici iz Srbije i Crne Gore. Imam i kupce koji nisu iz javnog svijeta, to su djevojke koje rado nose moje kreacije i ne plaše se da ih iznesu na pravi način”, rekao je dizajner koji bi volio da njegove modele na pisti prošeta Kim Kardašijan.

“Recimo da mi je ona favorit, samim tim što mi je bila inspiracija za prvu kolekciju. Volio bih da oblačim i starlete, one su hit, a ja volim da radim sa stvarima koje su u trendu i aktuelne”, kaže on.

Bez konkurencije

Na pitanje kojoj koleginici iz Crne Gore bi dodijelio titulu najveće konkurencije, Ilić odgovara: “Ne bih uopšte izdvajao bilo koju dizajnerku kao moju suparnicu, prosto zato što radimo potpuno drugačije stvari. Ne poklapamo se čak ni u jednoj tački, smatram da kao što su one klasa za sebe, tako sam i ja, pa ne mogu reći da imam konkurenciju”.

Pored rada na novim kolekcijama, dizajner Lazar Ilić ima veoma malo slobodnog vremena. “Druge okupacije pored kreiranja nemam, s obzirom na to da radim i na Javnom servisu, kao i butiku koji sam pomenuo. Slobodno vrijeme koristim na dizajniranje stvari ljudima koji ne žele da se to što nose nađe u kolekcijama”, ispričao je on i dodao da vrijeme kada ne radi koristi za odlazak u inostranstvo, makar na dva dana.

Galerija

Bonus video: