Izbor za Mis CG će primati i đetiće ako promijene pol

To nije garancija da će imati šansu da pobijedi, objasnila je „Vijestima” Vesna da Vinča, vlasnica licence za izbor najljepše Crnogorke
126 pregleda 0 komentar(a)
izbor za mis, Foto: Arhiva Vijesti
izbor za mis, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.04.2012. 00:28h

Kada su u pitanju svjetski modni trendovi, ne zaostajemo za svijetom, pa svaki đetić može da se prijavi na izbor za Mis Crne Gore, ali pod uslovom da promijeni pol.

To nije garancija da će imati šansu da pobijedi, objasnila je “Vijestima” Vesna da Vinča, vlasnica licence za izbor najljepše Crnogorke.

Nakon diskvalifikacije Džene Talakove, Kanadske ljepotice koja je rođena kao dječak, zbog neodobravanja javnosti, publike, fanova, ali i 20 hiljada ljudi koji su potpisali online peticiju, pravila za Mis Univerzuma su izmijenjena. Sada i transrodne takmičarke mogu na izbor na kojem se, uz ljepotice iz svih krajeva svijeta, tradicionalno predstavljaju i visokoplasirane učesnice izbora za Mis Crne Gore.

“Upravo sam dobila oficijalni dopis od Pole Šugart, generalne direktorice organizacije Mis univerzuma, čiji je vlasnik Donald Tramp, da se od 2013. godine transseksualcima omogućava učešće u izboru najljepše žene univerzuma.

Ostavljena je mogućnost, nama nacionalnim direktorima, da u slučaju da se to kosi sa nacionalnim zakonodavstvom, postupimo po sopstvenoj odgovornosti”, kazala je da Vinča.

Ne podržava transseksualizam

Na konkretno pitanje da li to znači da postoji mogućnost da Crnu Goru predstavlja žena rođena u tijelu muškarca, ona je odgovorila da “predstavnici svih manjinskih grupa” neće biti diskriminisani prilikom prijavljivanja.

“Prijava na takmičenje je jedno, a ulazak među finalistkinje drugo i pobjeda treće”, napomenula je Da Vinča, koja lično ne podržava “proces koji je počeo iz Kanade, gdje je prijavljena pomenuta gospođica, bivši muškarac”.

“Kao hrišćanka, naravno da ne podržavam afirmaciju transseksualizma. Ti rijetki primjerci seksualnog nesnalaženja ne bi trebalo da budu slučajevi za ugled.

Duboko vjerujem u ljubav muškarca i žene, porodicu kakva je biblijska i zdrave seksualne odnose koji su za sada dominantni, hvala Bogu. U biblijskom raju ne postoje dva Adama ili dve Eve, ili pak situacija da se čarobnim štapićem i hiruškim sječivom preobraćuje Adam u Evu i obrnuto”, obrazložila je svoj stav.

Bonus video: