Revija Marine Banović Džuver "Gorska Vila" oduševila Amerikance

Crnogorska kreatorka Marina Banović Džuver predstavila se u najboljem svjetlu na nedjelji mode mode u Majamiju
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2012. 18:56h

Nakon povratka iz Amerike, gdje je u okviru Miami Beach International Fashion Weeka, predstavila svoju posljednju kolekciju “Gorska vila”, Marina Banović - Džuver je bila raspoložena da sa čitaocima Vijesti podijeli utiske.

“Veoma sam zadovoljna. Bili smo izuzetno propraćeni od strane medija. To je visokokvalitetan događaj na nivou, gdje dizajneri imaju od preko deset saradnika. To je mjesto na kojem je cijela modna industrija i gdje se ulaže puno novca”, kazala je jedna od najpriznatijih crnogorskih dizajnerki, koja je, dodaje, u Majamiju zajedno sa Ljiljanom Majkić i Davorom Sladakovićem predstavljala kreatore sa Balkana.

“Pored mene, svoje kreacije predstavilo je 25 dizajnera iz regiona. Ja sam bila u ekipi sa kreatorima iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine”, ispričala je Banović – Džuver, čiju su reviju mediji proglasili pobjedničkom.

Na sajtu examiner.com o njenoj kolekciji ispisane su samo lijepe riječi, a Fashion TV je prenio snimak sa modne revije.

“To je lijepa promocija ne samo za mene, već i za državu iz koje dolazim. Moja kolekcija je lijepo prihvaćena, a svima je bila interesantna priča o inspiraciji, odnosno o gorskoj vili, crnogorskom pjesniku, ženi koja je predstavljena kroz metaforu...”, rekla je dizajnerka.

Neki od medija koji su izvještavali o nastupu crnogorske kreatorke, njenu liniju predstavili su kao kolekciju vjenčanica:

“Moje kreacije nisu vjenčanice, već svečane haljine visoke mode. Međutim, njima su izgledale kao one koje se oblače tog najvažnijeg dana”, objasnila je kreatorka i dodala da je u Majamiju prodala neke modele.

“Došlo je do prodaje i te vrste saradnje, što je tipično za modne revije. Ljudi su bili veoma zainteresovani”, objasnila je ona.

Banović - Džuver je rekla i da su vezovi koje je za njene kreacije uradila Vesna Rakočević izazvali veliko interesovanje Amerikanaca.

Prema njenom mišljenju to nije iznenađujuće, jer po kvalitetu crnogorski dizajneri ne zaostaju za svjetskim.

“Ne raspolažemo tolikim finansijskim sredstvima, ali jako dobro organizujemo naše aktivnosti”, kaže Banović – Džuver, koja će istu kolekciju predstaviti veoma brzo i u Crnoj Gori.

U okviru FOR festivala, “Gorska vila” biće prikazana na isti način kao i u Majamiju, sa istom muzikom, koja je djelo Mirka Šćepanovića i istim kreacijama.

“Početkom maja, na Royal Fashionu predstaviću cijelu kolekciju od trideset haljina”, otkrila je ona.

Bonus video: