Marija Vujović-Vukčević: Živim svoj život i uživam u tome

Supruga pjevača Marka Vukčevića i buduća majka, iza sebe ima više od deset godina u svijetu mode i još se ubraja u najtraženije modele
694 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 08:25h

Podgoričanka Marija Vujović-Vukčević, jedna je od najuspješnijih crnogorskih manekenki. Sa svojih 27 godina postigla je zavidnu karijeru, a uspješna je i na porodičnom planu.

Supruga pjevača Marka Vukčevića i buduća majka, iza sebe ima više od deset godina u svijetu mode i još se ubraja u najtraženije modele.

“U ovom poslu sam 11 godina i nedostaju mi modna pista i scena. S obzirom na to da sam u drugom stanju, ima dosta stvari o kojima trenutno razmišljam, pa mi pada lakše... Ali svakako nedostaje...”, kaže za Vijesti Marija Vujović-Vukčević, koja planira povratak na modnu scenu “čim prilike dozvole”.

Mnoge slavne ličnosti ne odustaju od karijere čak i dok iščekuju prinovu, ali je Marija odlučila da napravi pauzu:

“Svako ima svoj način. Ponude su tu i biće ih i poslije. Ukoliko želite da se ostvarite kao roditelj, svaki trenutak je pravi”, objasnila je manekenka koju su modni agenti otkrili na takmičenju Elite Model Looku 2000. godine, na kojem je osvojila drugo mjesto. Do tada je pohađala muzičku školu iz koje je zbog odlaska u Pariz morala da se ispiše, sada joj nije žao.

“Život je suviše kratak da bih gubila vrijeme na kajanje. Ne kajem se ni zbog čega. Tada sam se osjećala uplašeno, jer nisam znala šta me čeka”, opisala je Vujović-Vukčević koja bi, kaže, vjerovatno završila glumačku akademiju i bavila se glumom da nije uplovila u avanturu Elite Model Looka.

Amerikanci je prepoznavali na ulici

Nakon uspješne karijere u Njujorku, njeno lice je posmatralo prolaznike sa svakog ugla tog grada, pa su je i Amerikanci često prepoznavali na ulici:“Uvijek je lijepo kada vas ljudi prepoznaju i vrednuju vaš rad, pa ni ja nisam izuzetak”, ispričala je Vujović koja je na revijama nosila kreacije Dolce & Gabbana, Donna Karan, Alessandro Dell'Acgua, Alexander McQueen, John Galliano, Gucci, Oscar de la Renta, Chanel, Victorias Secret i mnogih drugih poznatih brendova. Kada su u pitanju kreatori čije modele voli da nosi i na pisti i privatno, ona izdvaja “definitivno Toma Forda i Žan Pola Gotjea”.

Volim da se oblačim u buticima kao što su Top Shop, H&M, Urban Outfitters...

“Volim da se oblačim u buticima kao što su Top Shop, H&M, Urban Outfitters...”, objašnjava manekenka, čije su slike krasile naslovnice časopisa Vogue i Marie Claire, ali i najprestižniji kalendar Pirelli, za sezonu 2005.

Pored raznih revija, njenu karijeru su obilježile i uloge zaštitnog lica, naročito za parfeme , ali je za nju najveći uspjeh to što je nosila modele Viktoria's Secret.Na pitanje koliko je teško izboriti se sa slavom koju nosi uloga Viktorijinog anđela, Marija odgovara:

“Nikad nisam razmišljala ili doživljavala ovaj posao na taj način... Živim svoj život i uživam u tome. Ipak, izdvajam te revije, jer mislim da su one želja većine djevojaka koje se bave ovim poslom”, objašnjava ona i dodaje da je uspjeh rezultat “sreće, truda i još dosta toga”.Poziv na kastingVeliki broj manekenki se žali na zavist svojih koleginica, ali sa Marijom Vujović-Vukčević to nije slučaj. Ne samo da ima puno prijateljica, već je sa jednom od njih udružila snage i poslovno.

Veliki broj manekenki se žali na zavist svojih koleginica, ali sa Marijom Vujović-Vukčević to nije slučaj

“S obzirom na to da sam sa svojom koleginicom i prijateljicom Danijelom Dimitrovskom otvorila modnu agenciju 'Models Inc.', mislim da je prijateljstvo i te kako moguće, a mi smo dokaz toga. Sve se može kad se hoće”, objasnila je ona i dodala da na kastinge njene agencije za izbor Elite Model Look 2012. u Beogradu i Podgorici mogu da se prijave sve djevojke od 14 do 20 godina, ukoliko su visoke između 172 i 185 cm.

“Preporučujem djevojkama da na kasting dođu što prirodnije, odnosno bez šminke”, poručila je Marija i istakla da je kasting u Podgorici zakazan za 18. mart u 12 sati u City hotelu.

Samo u Markovim spotovimaSa svojim suprugom zajedno na sceni prvi put se pojavila na “Pjesmi Mediterana”, ali je dva puta njen lik poslužio i za spot. Međutim, ovu uslugu ne želi da čini drugim izvođačima:

“Ne bih prihvatila ponudu, jer ne vidim sebe u tome. Ali sa suprugom uvijek...”, objašnjava ona i dodaje da je uvijek tu kada je Marku potreban neko na koga će da se osloni.“Za dobar savjet i kritiku sam uvijek tu. Volim da čujem njegov rad i dam svoj sud. Isto to važi i za obratnu varijantu”, ispričala je Vujović-Vukčević.

Galerija

Bonus video: