Ljepotica iz Danilovgrada korača pistama svjetskih metropola

Poslije revije koju sam radila prišao mi je direktor Women agencije i jednostavno pitao da li bih pošla u Milano da radim za tu agenciju
217 pregleda 0 komentar(a)
Maja Perović, Foto: Đorđe Živaljević
Maja Perović, Foto: Đorđe Živaljević
Ažurirano: 03.01.2012. 10:53h

Prije par godina dok je u Crnoj Gori radila reviju prelijepu Danilovgrađanku Maju Perović primijetio je direktor Women agencije i ponudio joj da karijeru nastavi u njegovoj agenciji u Milanu. Odluka da prihvati ponudu pokazala se kao prava.

Vrlo brzo Maja je postigla veliki uspjeh u svijetu mode i od tada, već šestu godinu ona je prisutna na modnim pistama u Milanu, Parizu, Londonu, Njujorku, a Armani, Mark Džejkobs, Žan Pol Gotje samo su neke od revija koje je radila.

Smatra da na našim prostorima ima mnogo lijepih djevojaka koje će, ako strpljivo čekaju i rade dobiti svoju šansu, da u svijetu visoke mode svako ima svoje mjesto, zbog toga, kaže ona da među djevojkama sa ovih prostora koje krase svjetske modne piste nema rivalstva, ili makar ona nema taj osjećaj.

“Jedna sam od onih djevojaka koje su imale sreće da ih primijeti neko važan iz svijeta mode. Poslije revije koju sam radila prišao mi je direktor Women agencije i jednostavno pitao da li bih pošla u Milano da radim za tu agenciju. Nakon mjesec dana našla sam se u meni tada nepoznatom svijetu. Nije bilo lako, prije svega zbog odvajanja od porodice, a i zbog toga što sam morala sama da započnem novi život i adaptiram se na svjetsku metropolu”, priča Maja.

Život i rad u Milanu olakšalo joj je to što je odmah počela da dobija dobre revije.

“Sva ta slikanja, snimanja, dobre revije i iskustvo koje sam sticala ojačali su moje samopouzdanje. Kasnije sam samo nastavila, ređale su se revije i snimanja u Parizu, Londonu, Njujorku, poznanstva sa velikanima mode poput Iv San Lorana, Martina Margela, Krisa van Ašea, Eli Tahari, koja je stilistkinja serije Sex i grad”...

Na početku karijere nije ni sanjala da će joj se desiti sve što joj se desilo ili što se još dešava, iskrena je Maja. Odricanja je, priča ona, bilo puno, ali ne žali ni za čim.

“Ne bih željela da se kasnije kajem zbog nečeg što sam mogla, a nisam uradila”, kaže ova dvadesettrogodišnja Danilovgrađanka.

Za sebe kaže da se uvijek vodila činjenicom da je život jedan, zbog toga svaku šansu koja joj se pruža prihvata i iskoristi na najbolji mogući način.

“Ne bih željela da se kasnije kajem zbog nečeg što sam mogla, a nisam uradila”, kaže ova dvadesettrogodišnja Danilovgrađanka koja se još ne usuđuje da pravi dugoročne planove, jer sve što joj se do sad dešavalo, dešavalo joj se neočekivano i navikla je da funkcioniše na taj način.

“To se odnosi i na ovaj posao jer i sada nakon skoro šest godina i dalje uživam što naravno nije garant da ću isti osjećaj imati za mjesec ili godinu. Kad takva osjećanja nestanu okrenuću se nečem drugom, završiću fakultet, početi novi posao, mada me trenutno pomisao na fiksno radno vrijeme i svakodnevni rad na istom mjestu pomalo zastrašuje, ali valjda će sve to doći na svoje mjesto”, priča Maja.

Neprijatnosti u poslu kojim se bavi nije imala, a smatra da ih ako ne želi ne može ni imati.

“Do sada sam imala priliku da upoznam samo dobre strane ovog posla, neprijatnosti nisam imala, hvala bogu, mada smatram da ako ih ne želim ne mogu ih ni imati”, kaže ona.

Kao uspješan model prilično je zauzeta, privatan život, ljubav, porodica podređeni su tome, ali ne smeta joj jer zna da je potrebno žrtvovati nešto da bi radila ono što voli.

“Jednostavno sam se navikla na ovaj mehanizam i od trena kada odem iz Crne Gore usredsredim se samo na posao, znam da će to trajati tri, četri mjeseca i da ću nakon toga moći da odmorim, budem s porodicom. Oni teže podnose moje odlaske, ali su to prihvatili kao moj posao i pružaju mi punu podršku, koja mi mnogo znači”, kazala je Maja dodajući da je njen prosječan dan zanimljiviji kada ga provede kući s porodicom i prijateljima, jer kad je van Crne Gore onda dan troši na posao.

“Zbog posla dosta toga trpi, ali moram nešto žrtvovati da bih dobila ili u ovom slučaju radila ono što volim. Dođe i meni žuta minuta kada bih sve ostavila i vratila se, ali onda se sjetim svih lijepih stvari zbog kojih ja u stvari ovo radim”, priča ona.

Ono što gledaoci vide na TV-u jeste glamurozno, a za one koji su s druge strane ekrana sve je drugačije:

“To svakako jeste glamurozno i savršeno, ali svi mi koji radimo na tome gledamo to malo drugačije jer tih pet minuta revije, samo su finalni proizvod cjelodnevnog šminkanja, pravljenja frizura, vježbanja koreografije. Tako je u bilo kom poslu u šou-biznisu”.

Crnogorska modna scena popravlja se, ali je još daleko od svjetske, ipak Maja misli da i mi imamo potencijal, ona ipak pretpostavlja da bi se “neke bitnije stvari morale popraviti da bi i moda došla na red”.

Bonus video: