Predstavljene kolekcije za proljeće-ljeto 2012.

Jedna od učesnica bila je Crnogorka Milena Đurđić, čiji su modeli već prikazani u Srbiji, gdje je ispraćena ovacijama
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 10:03h

Na Regionalnom Fashion Weeku, koji je održan u KIC-u ""Budo Tomović", prikazane su četiri revije za proljeće-ljeto 2012.

Jedna od učesnica bila je Crnogorka Milena Đurđić, čiji su modeli već prikazani u Srbiji, a kako kažu organizatori, iz Beograda su je ispratili ovacijama. Program je otvorio modni atelje Fundus, koji čine Dijana Mihajlović, Jelisaveta Tatić-Čuturilo i Sonja Krstić.

Pošto su dvije dizajnerke iz ovog ateljea profesorice kostimografije, nije iznenadilo što su modeli bili inspirisani kostimima iz predstava.

"Kostimografija je naša inspiracija i koncept našeg brenda. Te stvari imaju veliku dozu modernosti i savremenosti. Namijenjene su osobama koje su manje okrenute trendu, a više sebi", kazala je Sonja Krstić, dok je njena saradnica Dijana Mihajlović kazale da su vodile računa da materijali budu udobni i prijatni, a kolorit dopadljiv.

Manifestacija se, kako i samo ime govori, održava u zemljama regiona i istovremeno okuplja dizajnere iz njih, pa su Podgoričani mogli vidjeti i kreacije hrvatske dizajnerke Ksenije Vrbanić i Maja Ferme iz Slovenije.

Vrbanić koja je prvi put došla u Crnu Goru, bila je veoma zadovoljna revijom i reakcijama publike. Njena kolekcija bila je inspirisana geometrijom, što je primijetno u svakom odjevnom predmetu.

"Moda ne poznaje granice i nije bitno da li je revija bila u Njujorku ili u Podgorici. Važno je da je publika razumjela, da je prepoznala inspiraciju i energiju", kazala je Vrbanić.

Na kraju, manekenke su prošetale kreacije Maje Ferme.

"Moje haljine su za svečane prilike, kao što su vjenčanja i crveni tepih, a nose ih voditeljke, glumice i prva dama Slovenije, ali i žene koje nisu slavne. U njih je uloženo dosta truda jer su na neke ručno šiveni pravi biseri i skupocjeni kristali", ispričala je Maja Ferme.

Nakon Podgorice, a početkom sljedeće godine, Regionalni Fashion Week biće održan u Hrvatskoj i Sloveniji.

Između ostalih reviji su prisustvovali Božo Bulatović, Danijel Alibabić, Goran Sito Rakočević i ambasador Italije Serđo Barbanti.

Galerija

Bonus video: