Kinezi su Nikolinu Lončar pozvali da ostane godinu dana

"Akcenat je na fotografijama koje se prave na jahtama i plažama, pa bi se moglo reći da su im te slike bitnije nego sam čin izbora”, kaže Nikolina
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 12:53h

“Na prošlom takmičenju nisam imala slobodnog vremena, dok ovdje nakon fotografisanja uživam na 30 stepeni, idem u obilaske grada i plaža koje su fantastične. Često se u sebi nasmijem kada se sjetim da sam prije tri mjeseca bila na drugom kraju svijeta i upoznavala potpuno drugačiju kulturu”, utisci su Nikoline Lončar, koja se posljednjih desetak dana u Kini priprema za takmičenje Miss Yacht Model International.

Večeras će taj izbor biti održan, a crnogorska ljepotica, koja kako kaže važi za favorita, pokušaće da se kući vrati sa lentom.

Takmičenje se održava u Kini na Hajnanskim ostrvima, učestvuju djevojke iz 70-ak zemalja i po Nikolininim riječima, ima za cilj promovisanje jahtinga.

“Potpuno je drugačije od izbora za Mis Univerzuma. Akcenat je na fotografijama koje se prave na jahtama i plažama, pa bi se moglo reći da su im te slike bitnije nego sam čin izbora”, kaže Nikolina, koja ističe da su mještani veoma predusretljivi.

Bez zavisti i ljubomore

Za takmičenja u ljepoti, karakteristične su napete situacije i ljubomora među takmičarkama, ali prema riječima crnogorske ljepotice, ovoga puta je situacija drugačija:

“Ovdje je sve opuštenije i sa manje pritiska. Najviše se družim sa djevojkom iz Srbije sa kojom sam u sobi, a zajedno smo doputovale i iz Beograda. S obzirom na to da nema konstantne presije, djevojke su druželjubivije i zaista nema ni trunke zavisti ili ljubomore. Imam priliku da koristim znanje ruskog jezika, pošto je dosta djevojka iz bivšeg Sovjetskog Saveza”.

Na Miss Yacht Model International, prvoplasirana djevojka biće nagrađena sa deset hiljada dolara, dok prva i druga pratilja dobijaju tri, odnosno dvije hiljade. Na pitanje ko su njene favoritkinje i kakvi su njeni izgledi, Nikolina odgovara:

“Moji favoriti su predstavnice Srbije i Kostarike, ali je zaista nezahvalno prognozirati, jer su sve lijepe na svoj način. Djevojka koja pobijedi trebalo bi da ostane u Kini godinu dana. Na konferenciji, koja se održala ovih dana, dosta novinara je prognoziralo da bih baš ja mogla biti pobjednica, pa su me pitali da li bih pristala da ostanem na Hajnanskim ostrvima tako dugo. Odgovorila sam da imam puno obaveza na fakultetu i već ugovorena snimanja i revije u Crnoj Gori, pa to ne bi bilo moguće. To je velika odgovornost za nekoga ko ima 18 godina. Zahvalila sam se svima od srca, jer sam jedna od rijetkih Evropljanki na takmičenju, uz to i najmlađa”.

Nedostaje joj Facebook

Predstavljanja Crne Gore, obuhvatalo je i učenje koreografije za koju je crnogorska ljepotica kazala da je veoma teška.

“Koreografija je užasno zahtjevna i teška, naročito u nacionalnom kostimu, ali je od velikog značaja za takmičenje. Danas predajemo nacionalne poklone i svaka djevojka će reći nešto o svojoj zemlji. Radujem se predstavljanju naše divne Crne Gore”, zaključila je jedina Crnogorka koja je osvojila titulu na izboru za Mis Univerzuma - nedavno je proglašena za mis simpatičnosti u Sao Paolu.

Crnogorska predstavnica imala je i primjedbe na boravak u Kini, koje su se odnosile na ograničenja Interneta i hranu:

“Nemaju Facebook! On je ovdje zabranjen! To mi jako teško pada, jer sam navučena na Internet. Sa porodicom se čujem preko Skypea. Hrana mi je prvih deset dana takođe predstavljala problem, jer je potpuno drugačija od svega što mi jedemo, ali smo mi uspjele da nađemo par dobrih restorana u kojima služe evropsku hranu. Što se ostalih stvari tiče nemam zamjerki”, kazala je Nikolina.

Galerija

Bonus video: