Nakit i haljine Elizabet Tejlor na aukciji

Na izložbi će se naći i predmeti koje je glumica dobila od obožavalaca, kao i nakit i poster koji je Tejlorovoj poklonio njen blizak prijatelj, pjevač Majkl Džekson.
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 08:58h

Nakit i haljine Elizabet Tejlor biće ponuđeni na aukciji kuće "Kristi" koja će trajati od 13. do 17. decembra. Dio prihoda od aukcije će otići Fondaciji Elizabet Tejlor za borbu protiv side.

Kolekcija nakita i garderobe glumice Elizabet Tejlor, od Kartjeovih rubina koje je na poklon dobila od producenta Majka Toda, svog trećeg muža, do živopisnih haljina koje je nosila u braku sa glumcem Ričardom Bartonom, biće izložena 12. decembra u aukcijskoj kući "Kristi" u Njujorku, prenijele su agencije.

"Na izložbi ove kolekcije možete vidjeti da su svi ti muškarci zaista duboko i iskreno bili zaljubljeni u nju", rekla je dizajnerka nakita i jedan od domaćina izložbe Oriana Kolins.

Na izložbi će se naći i predmeti koje je glumica dobila od obožavalaca, kao i nakit i poster koji je Tejlorovoj poklonio njen blizak prijatelj, pjevač Majkl Džekson. Na posteru na kome se nalazi pjevač stoji njegov potpis i poruka "Mojoj istinskoj ljubavi Elizabet. Volim te zauvijek".

Domaćini izložbe kažu da je jedna od stvari koje najviše vrijede na izložbi prsten sa smaragdom od 33,19 karata. Ovaj prsten, koji je procijenjen na vrijednost od 2,5 do 3,5 miliona dolara, Ričard Barton je poklonio Tejlorovoj 1968. godine.

Tomas Barstejn iz "Kristija" rekao je da je glumica skidala prsten samo kada je nudila svojim prijateljima da ga probaju. "Ona je vjerovala da nakit treba da bude voljen i dijeljen među ljudima", objasnio je on.

Jedan od najljepših komada na izložbi je dijamantska ogrlica sa rubinima koju je dizajnirala sama glumica po uzoru na ogrlicu iz 16. vijeka, koja je nekada pripadala španskoj kraljevskoj porodici. Ogrlica je procijenjena na dva do tri miliona dolara.

Na izložbi će se takođe naći i haljine, cipele i tašne koje je Tejlorova nosila, uključujući i one koje su specijalno za nju dizajnirale modne kuće "Šanel", "Dior" i "Versaće".

Čitava kolekcija biće stavljena na aukciju, koja će trajati od 13. do 17. decembra, a dio novca će otići Fondaciji Elizabet Tejlor za borbu protiv side.

Bonus video: