Lady in red: Modni imperativ ove zime

Psiholozi kažu da crveno potiče mišićnu snagu i stimuliše tjelesnu cirkulaciju, pa se instinktivno povezujemo s osnovnim nagonima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2011. 22:51h

Crvena boja je mnogo prije čuvenih fotografija Merlin Monro imala svoje neprikosnoveno mjesto kada govorimo o energiji, ljubavi, strasti, požudi... Ko se ne sjeća fatalne Nastasije Kinski u Vendersovom remek-djelu "Pariz, Teksas", njene crvene haljine i scene iza stakla...

Naučnici su utvrdili da svjetlost itekako utiče na nervni sistem, pa samim tim i spektar boja nudi razne oblike izražavanja. Kada u sve to uključimo umjetnost oblačenja i taze modne savjete za predstojeće hladne dane, onda je crvena aktuelnija nego ikad.

Ta boja ostavlja dubok utisak na svakog čovjeka, ona razdražuje, pokreće i uzbuđuje. Ključne asocijacije su: krv, vatra i revolucija...Vidjeli ste kako na tome zarađuje Lejdi Gaga.

To je ujedno i boja strasti i seksualnosti, koju često koriste dive dok se šetaju - po crvenom tepihu.

Megapopularnu Bijonse u crvenoj haljini inostrani portali predstavljaju sa ushićenjem i kao polaznu tačku za, čini se, malo preuranjena razmišljanja o odjevnom izazovu Dan zaljubljenih.

Psiholozi kažu da crveno potiče mišićnu snagu i stimuliše tjelesnu cirkulaciju, pa se instinktivno povezujemo s osnovnim nagonima.

Ako vam je to previše, i ako nijeste fan crvenih haljina kaputa i cipela, jedan jedini detalj, poput minđuša, okvira za naočare ili broša može da ostavi jak utisak na posmatrača.

Bonus video: