Nataša Pejović kreira glamurozne modele za energične žene

Dizajnerka je, kaže, tokom rada na prvoj kolekciji bila željna dokazivanja, te je svaku inspiraciju pretvarala u model, sada se drži jedne ideje
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2011. 21:12h

Crnogorska dizajnerka Nataša Pejović će svoju drugu kolekciju predstaviti dva puta u svega četiri dana.

Prvo prikazivanje je na Red Passion Royal Fashionu, 13. novembra u Delta Cityu, gdje će svoje kreacije prikazati i Suzana Perić, Lazar Ilić, Isidora Bjelica i Dragana Grnčarski. Druga revija, planirana je u okviru Fashion Connectiona, 17. novembra.

Dizajnerka je, kaže, tokom rada na prvoj kolekciji bila željna dokazivanja, te je svaku inspiraciju pretvarala u model, sada se drži jedne ideje.

“Moj rad je počeo da se prepoznaje, što je meni u jednu ruku prijalo, ali sam željela i da se ogradim od toga i uradim nešto potpuno drugačije. Dame će biti iznenađene, samim tim što sam dala sve od sebe da kolekcija bude bolja od prošle, a da li sam uspjela vidjećemo poslije revija”, kazala je za “Vijesti” Pejović.

Nataša je za sada usmjerena na rad u Crnoj Gori iako navodi je postojala mogućnost da svoju kolekciju prikaže na beogradskom Fashion Weeku. Smatra da je tek na početku i da ima vremena za rad van Crne Gore.

Za elegantne žene

Inspirisana modom pedesetih godina, Pejović navodi da je kreirala modernizovane varijante izuzetno ženstvenih i glamuroznih modela, prvenstveno za elegantne i energične žene.

Na pitanje koliko je trajao rad na kolekciji, odgovara: “Osmišljavanje, skiciranje, odabir materijala i na kraju tehnički dio iziskuju puno vremena. Perfekcionista sam, želim da sve bude besprekorno. Pored toga imam i materijale koji su prilično zahtjevni i traže punu pažnju tokom rada. Mojim saradnicima nije lako i ovim putem im se zahvaljujem. Trebalo nam je tri mjeseca intenzivnog rada da sve privedemo kraju”.

Za ove kreacije sam koristila razne vrste svila, kadifa, najfinije čipke i materijale sa ručno rađenim šljokicama.

“Za ove kreacije sam koristila razne vrste svila, kadifa, najfinije čipke i materijale sa ručno rađenim šljokicama. Modeli su u crnoj, sivoj, paun plavoj i smaragdno zelenoj boji”, objasnila je Pejović, koja poštuje i prati rad brojnih svjetskih dizajnera, ali, kako dodaje, njihova djela ne utiču na njene kreacije, kojima daje lični pečat.

Pritisak svjetskih dizajnera da manekenke treba da izgledaju još mršavije doživljava negativno i smatra da bi svi dizajneri trebalo da se priključe apelu Svjetske zdravstvene organizacije u globalnoj borbi protiv anoreksije.

“Za prvu kolekciju sam birala manekenke koje nisu premršave, već izgledaju ženstveno i jedro. Bitno mi je da na reviji imaju blag, prefinjen izraz lica, kao i pokrete tijela. Mislim da su na prošloj reviji dobro odradile svoj dio posla”, kaže Nataša Pejović.

Aleksandra na reviji?

Pjevačica Aleksandra Radović, nosila je jednu od Natašinih kreacija.

“Sarađujemo na obostrano zadovoljstvo i ja se nadam da će to potrajati. Bitno mi je što zna da iznese moje haljine na pravi način. Za sada sarađujem samo sa njom, ali se nadam da ću proširiti taj krug sa još nekoliko meni interesantnih ljudi”, zaključuje ona. “Prikazivanje njene kolekcije obilježiće gošća čiji se identitet drži u tajnosti, a koja je prepoznata kao neko ko rado na javnim nastupima nosi Natašine modele!”, najavili su organizatori koji, kao ni kreatorka, nijesu željeli da potvrde da li će to biti upravo Aleksandra Radović.

Crnogorska moda na Fashion Connectionu

Osim Nataše Pejović, na osmom Euro Casa Fashion Connectionu, koji će biti održan od 16. do 18. novembra u Budvi, u Tq Plaza i Hotelu Maestral, predstaviće se još nekoliko crnogorskih kreatorki.

Ovaj događaj u 21 čas, otvoriće Marina Banović, sa svojom kolekcijom za jesen – zimu, nakon toga pistom će prošetati manekenke u kreacijama dizajnerke iz Nikšića, Ivane Murišić.

Pored Nataše Pejović, 17. novembra održaće se i revije Branke Asanović i Milene Đurić. Treće, završne večeri, pista će biti prepuštena polaznicima prve profesionalne škole manekenstva “Catwalk school by Mondaine Models”, koji će nositi modele brenda “Oviesse”, a tokom performansa će im se pridružiti crnogorski glumac i pjevač Slavko Kalezić.

Ove godine, zaštitno lice događaja je Cetinjanka Maja Vujačić. Za frizure je zadužena ekipa Zorana Vukčevića, za šminku Ljubica Bulatović, dok je koreografiju osmislio Vesko Ninković Džaja.

Fotografije će kao i prošlih puta raditi Đorđe Živaljević. Za kraj je manifestacije planiran je nastup Vlada Božovića.Organizator ove manifestacije je modna agencija Mondaine uz podršku Opštine Budva.

Bonus video: