Lazar Ilić: Bitno je da muškarac bude metroseksualac

Volim da radim malo avangardniju garderobu za muškarce, a koliko je to u Crnoj Gori prihvatljivo i nosivo, već nisam siguran
447 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2011. 18:28h

“Moje kreacije mogu da priušte javne ličnosti, ali i ljudi koji rade za prosječnu platu, tako da je nova kolekcija svima dostupna”, kazao je za "Vijesti" Lazar Ilić, mladi crnogorski modni dizajner, koji će svoju treću kolekciju prikazati na Royal Fashion Red Passionu, 13. novembra u Delta Cityju u Podgorici.

Osim njega, svoje modele prikazaće i Suzana Perić, Nataša Pejović, Isidora Bjelica i Dragana Grnčarski.

Ilić je i ranije učestvovao na ovoj manifestaciji, ali kao maneken: “Ovo je prvi put da sa svojom kolekcijom učestvujem na Royal Fashionu, prethodno sam se pojavljivao kao model, takođe sam jedan od zaštitnih lica frizerskog studija Zoran”.

Na pitanje zašto je odustao od modne karijere odgovara: “Posao modnog dizajnera je bila moja želja iz djetinjstva. Prije pola godine sam shvatio da je krajnje vrijeme da napravim i taj korak. Kao model sam upoznao važne ljude, nakon čega sam odlučio da to iskoristim i predstavim se kao kreator”.

Njegovu novu kolekciju čine dva segmenta, prvi sačinjen je isključivo od crnih materijala, dok je u veselim, pastelnim bojama.

“Inspiracije za ovu kolekciju su mi dvije žene, (pošto su meni uvijek žene inspiracija) - Rijana u periodu kada je bila medijski propraćena zbog incidenta sa svojim momkom i Džeki Kenedi u modernizovanoj verziji”, objasnio je Lazar, koji teži tome da u svojim kreacijama koristi prirodne materijale, smatrajući da po tome svi dizajneri treba da budu prepoznatljivi.

Ne traži kupce, kupci traže njega

Za novu kolekciju koristio je isključivo pamuk, a materijale je nabavljao u inostranstvu: “Za prvu kolekciju sam nešto našao u Crnoj Gori, ali sam za ostale, materijale nabavljao iz inostranstva, što je mnogo povoljnije”.

Modnom pistom u njegovim kreacijama sigurno će prošetati Jelena Đorđević, koja je zaštitno lice prošlih, ali i sadašnje kolekcije. Ilić je najavio da će uskoro njegove kreacije nositi i Ana Kokić.

Za sve zainteresovane Lazar objašnjava kako doći do njegovih modela: “Ne tražim kupce, oni traže mene, a do mene nije teško doći. Jedan od načina da me kontaktiraju je putem Facebook stranice, taj način je do sada spontano funkcionisao. U narednom periodu imam u planu otvaranje modnog studija”.

Po njegovom mišljenju u poslu kojim se bavi najvažniji je talenat.

“Apsolutno nisam upisao fakultet iz prostog razloga što imam 19 godina i oslanjam se na svoj talenat, koji smatram presudnim za ovaj posao, a ne knjigu. Ovo nije posao doktora ili advokata, bitan je talenat na koji bi se nadogradila škola o kojoj razmišljam svakako, ali za neke dvije, tri godine”, zaključio je on.

Radi za žene

Lazar je do sada radio samo na ženskim kolekcijama, odjeću za muškarce nije kreirao osim za svoje potrebe, što opravdava time da zna šta bi žene voljele da nose, a da su muškarci po tom pitanju malo teži i da im treba “pogoditi crtu”.

“Volim da radim malo avangardniju garderobu za muškarce, a koliko je to u Crnoj Gori prihvatljivo i nosivo, već nisam siguran. Po mojoj procjeni i viđenju, bitno je da muškarac bude metroseksualac, da jako vodi računa o svom izgledu. Da se garderoba ne sastoji samo od trenerke, košulje i farmerki, već da to budu malo ozbiljnije kreacije u vidu nekog dizajnerskog sakoa, dobre košulje i recimo adidas patika”, kaže Lazar.

Galerija

Bonus video: