Modni savjeti: Izgledajte odlično i u zrelijim godinama

Modni stručnjaci savjetuju dame u nešto zrelijim godinama kako da uvijek izgledaju odlično.
130 pregleda 0 komentar(a)
monika, Foto: Www.amazingdata.com
monika, Foto: Www.amazingdata.com
Ažurirano: 28.06.2011. 09:56h

Kupite konfekcijski broj koji vam odgovara

Većina žena opredijeli se za broj koji inače nosi. Međutim, stručnjaci kažu da je bolje da se opredijelite za ono što vam dobro stoji, bez obzira na veličinu, te da kupite broj koji vam pristaje, a ne onaj u kom biste željeli da budete. Već ćete izgledati mnogo bolje, kažu oni.

Ne robujte trendovima

Određeni trendovi namjenjeni su isključivo mlađim ženama i one nešto starije, ako ih slijepo prate, mogu da izgledaju smiješno.

Pri odabiru garderobe obratite pažnju na tri faktora: tip tjelesne građe, stil i godine.

Udobnost prije svega

Mnoge dame u srednjim godinama ne vode računa o tome kako izgledaju, već im je bitno isključivo da im je udobna. Zato u svakoj prilici izgledaju kao da su pošle do teretane.

Promijenite to! Pokušajte da se makar jednom obučete drugačije - okolina će biti prijatno iznenađena.

Komadi odjeće koji su za sve žene, bez obzira na godine

Mala crna haljina, pleteni kardigan, kišni mantil, pantalone "na crtu", komadi su odjeće namijenjeni ženama svih godina. U odabiru tih komada, nećete pogriješiti.

Obratite pažnju na hod: uspravno i samouvjereno

Iako ste lijepo obučeni, to neće imati pozitivan efekat ako ne obratite pažnju na svoj držanje: hodajte uspravno, čvrsto i samouvjereno. Postanite svjesni činjenice da izgledate odlično.

I još nešto: kada obučete nešto novo, ne tražite potvrdu od drugih da izgledate dobro. Koračajte samouvjereno, poput dive, i komplimenti neće izostati.

Bonus video: