Koja manekenka zarađuje najviše novca?

Prodaja šampona kompanije Procter And Gamble povećana je u Latinskoj Americi za 40 posto u trećem kvaratlu prošle godine, od kada je Bundchen počela da ga reklamira.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 15:01h

Deset najplaćenijih svjetskih manekenki zaradile su prošle godine 112 miliona dolara, što je za trideset posto više nego godinu dana ranije, zahvaljujući rastu prodaje luksuzne robe, piše magazin Forbes.

Najveće povećanje zarade ostavrile su tri trenutno najpozantije manekenke Gisele Bundchen, Heidi Klum i Kate Moss.

Bundchen je zaradila 45 miliona dolara, odnosno skoro dvostruko više nego u prethodnoj godini i predstavlja "klasu za sebe", smatra marketinški stručnjak Edvard Razek, koji je sarađivao sa njom u vrijeme kada je ova brazilska manekenka radila za Victoria's Secret.

"Ona je međunaroda ikona koja može da popularizuje proizvode od šampona do haljina", rekao je Razek.

Prodaja šampona kompanije Procter And Gamble povećana je u Latinskoj Americi za 40 posto u trećem kvaratlu prošle godine, od kada je Bundchen počela da ga reklamira.

Heidi Klum uvećala je svoje bogatstvo za 20 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci i nastavila svoju transformaciju iz manekenke u poslovnu ženu predstavljanjem sopstvene modne linije i televizijske emisije za djecu, a nastavila je i učešće u jednom reality programu.

Kate Moss je u ovom periodu zaradila 13,5 miliona dolara, najviše zahvaljujući sklapanju unosnog ugovora sa britanskom modnom markom Top Shop.

Forbes navodi da je situacija sjajna za najpoznatije manekenke, ali da su početnice u ovom poslu u problemima, jer su njihovi honorari umanjeni u odnosu na vrijeme prije recesije.

Na listi najplaćenijih manekenki našle su se još dvije promoterke Victoria's Secreta - Adrijana Lima, sa zaradom od osam miliona dolara, i Alessandra Ambrosio sa zarađenih pet miliona dolara.

Bonus video: