MODNI SAVJETI

Sve o visokim potpeticama

Ako uvijek nosite ravne cipele nemojte odmah ne uskačite direktno u one s visokom potpeticom izuzev ako niste prirodni talenat
59 pregleda 0 komentar(a)
Potpetice, Foto: Flickr
Potpetice, Foto: Flickr
Ažurirano: 27.02.2019. 03:29h

Kada kupujete štikle nikada ih nemojte kupuvati u žurbi. Cipele se ne razlikuju samo po visini potpetice nego i po načinu izrade i obliku, tako da morate da izdvojite vrijeme da biste bili sigurni da vam odgovaraju.

Bez obzira koji broj nosite uvijek probajte i broj manji i veći kako biste bili sigurni u kojima vam je najlakše da hodate. Skuplje cipele često imaju i brojeve na pola, zato i to pitajte. Nemojte da se ustručavate da probate nekoliko cipela dok ne pronađete prave, dobar izbor cipele je osnova za dobar hod u njima.

Uvijek imajte nekoliko pari čarapa - ništa neće pokvariti utisak kao neuredne čarape, koje će sav vaš trud oko izbora cipele i hodanja u njima jednostavno pokvariti. U suprotnom, dobar izbor čarapa može samo da pojača utisak.

Ako uz visoke potpetice nosite pantalone, ili duge suknje, pazite na njihovu dužinu. One mogu da budu duže nego inače, ali ne smiju ipak biti preduge, inače bi se moglo desiti da slučajno zapnu za potpeticu.

Ako oduvijek nosite ravne cipele, ne uskačite direktno u one s vrlo visokom potpeticom, osim ako niste prirodni talenat. Prvo pokušajte s nekom varijantom između i s malo debljim potpeticama, jer ipak za tanke visoke potpetice morate da imate iskustva i pripremu.

Preporučujemo za Vas