Kako odjećom uspješno prikriti višak kilograma

Ne oblačite se kao sicilijanska udovica. Crno možda prividno sužava, ali ako ste stalno u crnom to može biti deprimirajuće. Ima i drugih tamnijih boja
2590 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 07.03.2019. 20:08h

Ne morate odmah na dijetu kako biste bolje izgledali. Nekoliko kilograma viška lako se može prikriti i odjećom, samo treba znati kako, prenosi RTL. Upravo zato veoma je važno da naučite glavne modne grijehe koje često počine osobe s viškom kila.

Modni grijeh 1: Oblačenje premale odjeće

Rješenje: Nabavite pravu veličinu. Odjeća u ispravnoj veličini koja vam je "taman" imaće efekt sužavanja. Modno osvještene osobe koje često variraju u kilaži već dobro znaju da u svom ormaru moraju imati više veličina i ne pokušavaju da se na silu uguraju u odjeću u koju su ranije mogli da stanu.

Modni grijeh 2: Veliki printovi i uzorci, sjajni materijali

Rješenje: Veliki printevi i uzorci vizualno vas povećavaju, pa bi bilo dobro izbjegavati ih. Isto tako izbjegavajte nabrane i sjajne materijale koji privlače pažnju i proširuju vas.

Modni grijeh 3: Oblačite se kao sicilijanska udovica

Rješenje: Crno možda prividno sužava, ali ako ste stalno u crnom to može biti deprimirajuće. Ima i drugih tamnijih boja – smeđa, tamnoplava, tamnocrvena... Odlučite se za neku od tih boja. Ili ako se ne možete odvojiti od crne, barem je kombinujte sa drugim bojama.

Modni grijeh 4: Vrećasto

Rješenje: U odjeći koja vam je prevelika i vi ćete izgledati veće. Investirajte u jedne ili dvoje dobro krojenih pantalona od rastezljivog materijala.

Modni grijeh 6: Pretjerujete s dekolteom

Rješenje: To što su vam s ekstra kilama narasle i grudi ne znači da ih morate pokazati "na izvolte". Grudi bi trebale biti unutar odjeće. A ako lijepo želite naglasiti grudi odaberite V izrez – koji izdužuje torzo.

Modni grijeh 7: Čedne dužine

Rješenje: Nositi haljinu ili suknju do sredine listova privlači pažnju na bokove. Zato se odlučite za suknje ili haljine koje su 2 ili 3 centimetra iznad ili ispod koljena.

Bonus video: