Drugog dana Nedjelje mode publika uživala u raznovrsnom programu

Montenegro Fashion Week biće zatvoren u četvrtak veče, kada će kolekcije predstaviti Maja Pavićević, Merisa Mehmedović, Nada Pavlović, Saša Milojković i Verica Rakočević
657 pregleda 1 komentar(a)
Maja Velimirov, Foto: Filip Roganović
Maja Velimirov, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.11.2018. 01:30h

U okviru druge večeri Mionetto Prosecco Fashion Weeka, koja je sinoć održana na Imanju Knjaz u Podgorici, publika je imala priliku da uživa u raznovrsnom program, s obzirom na to da su pistom prošetali modeli u elegantnim, večernjim haljinama, pletenim odjevnim komadima za svakodnevne prilike, dječjim kreacijama, ali i odijelima za muškarce.

Pravo osvježnje na crnogorskoj modnoj sceni bio je brend Nana&Iva na čelu sa Nadom Dujović, koja je okupila žene iz Pljevalja koje su ručno plele sve modele.

“Radilo je nas četiri na kolekciji od juna, jer pojedine mantile smo izrađivale i po mjesec dana. Pletena kolekcija je rađena u Pljevljima, odnosno radile su je žene iz Pljevalja uz moju pomoć. To su modeli koje možete nositi svakodnevno ili u posebnim prilikama, jer su neki komadi urađeni vrlo interesantno. Raznovrsna je ponuda pošto prvi put izlazimo na tržište i odlučile smo da napravimo od svega po malo”, ispričala je ona ranije za “Vijesti”.

Modno veče otvorila je mlada srpska kreatorka Hana Olajić, koja je za prvo predstavljanje u Crnoj Gori pripremila šarenoliku kolekciju.

“Inspiraciju za rad pronalazim svuda, u prijateljima, u lijepim ljudima, u moru… S obzirom na to da se prvi put predstavljam u Crnoj Gori, odlučila sam da u kolekciji prikažem kako ja vidim ženu, tako da ću vam predstaviti kako iz mog ugla dame treba da izgledaju - urbano, moderno i šik“, kazala je ona u razgovoru prije revije.

Ovoga puta muškarci u publici mogli su da pogledaju i kolekciju za njihove potrebe, a sa potpisom Boška Jakovljevića.

Srpski dizajner je ovu kolekciju predstavio na beogradskoj Nedjelji mode, a poslije crnogorske, vidjeće je i publika u Novom Sadu i Ljubljani.

““Kao i uvijek, i ovoga puta sam se fokusirao na to da negdje svojim modelima i odijelima, i u manjoj mjeri sportskom programu, nađem univerzalnu primjenu... da negdje u na moj način nađem primjenu za jednog čovjeka koji je aktivan tokom cijelog dana, a da pri tome svaka ta stvar može da se transformiše i bude drugačija u izvedbi onoga ko je nosi”, pojasnio je kreator.

Svoj debi na modnoj manifestaciji imala je i Nina Dulović, čije su elegantne haljine za svečane prilike bile pretežno u nježnim, pastelnim bojama.

Veče je zatvorila Maja Velimirov, koja je kao i pri izradi svih prethodnih linija, inspiraciju pronašla u sebi.

“Moja nova kolekcija nosi naziv ‘Maja’, uostalom kao i sve moje prethodne i buduće linije. Inspiraciju pronalazim u sebi kao i trenutnim događajima i osjećanjima. Moje emocije stvaraju moje kreacije. Moje kreacije, same po sebi su posebne i drugačije, čine sva ta divna ženska bića koja ih nose upravo takvim”, smatra ona.

Organizatori Nedjelje mode posvetili su ovu noć nedavno preminulom crnogorskom kreatoru Aleksandru Dadu Jovanoviću.

Dok se u pozadini mogla čuti biografija Jovanovića, pistom je prošetala manekenka u haljini koju je upravo on i kreirao.

Montenegro Fashion Week biće zatvoren u četvrtak veče, kada će kolekcije predstaviti Maja Pavićević, Merisa Mehmedović, Nada Pavlović, Saša Milojković i Verica Rakočević.

Galerija