Tijana Medenica se vraća sa novom kolekcijom: Šljokice i perje za dramatičan izgled

Dizajnerka Tijana Medenica nakon dvogodišnje pauze vraća se na crnogorsku modnu scenu, pa će 18. aprila predstaviti nove modele na Nedjelji mode
2916 pregleda 0 komentar(a)
Tijana Medenica, Foto: Privatna arhiva
Tijana Medenica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.04.2019. 21:36h

Nakon dugogodišnje pauze kada je u pitanju crnogorska modna scena, dizajnerka Tijana Medenica se vraća pred publiku, pa će u četvrtak, 18. aprila u okviru Fashion Weeka, koji se održava na Imanju Knjaz, predstaviti svoju novu kolekciju.

Pričajući za “Vijesti”, Medenica je pojasnila zašto nije predstavljala kolekcije posljednje dvije godine, šta je pripremila za ovo, proljećno izdanje crnogorske Nedjelje mode, te da li više uživa u kreiranju zimskih ili ljetnjih odjevnih kombinacija.

“Iako sam napravila pauzu po pitanju prikazivanja kolekcija, moje bavljenje modom se nije prekidalo. Za sve to vrijeme sam radila, ali sam više uživala u nekim drugim stvarima, ćerkama Antoniji i Anđeliji”, priznala je dizajnerka, podsjećajući da je do sada prikazala četiri kolekcije “Aquamarine”, “Illumine”, “In vino veritas” i “Sjaj zvijezda”.

A za 18. april pripremila je modele objedinjene pod nazivom “Glamurama”.

“Kolekcija koju ću prikazati na predstojećem Renault Montenegro Fashion Weeku nosi naziv ‘Glamurama’ i predstavlja kombinaciju glamuroznog i po malo dramatičnog izgleda najvećih holivudskih zvijezda”, nagovještava ona.

“Inspiracija za ovu kolekciju bilo je zlatno doba Holivuda, vrijeme čistog glamura i najvećih holivudskih diva, koje su savršeno znale da istaknu svoju ljepotu, prefinjenost i stav”, ispričala je dizajnerkama, koja ističe da uvijek preferira prirodne materijale.

“I ovog puta biće prisutna svila, pliš, brokat, čipka... Dominantne boje su crvena, zlatna i crna. Neke modele sam posebno istakla sa šljokicama i perjem dajući im upečatljiv i po malo dramatičan izgled, kakav je bio karakterističan za zlatno doba Holivuda”, opisala je Medenica.

Upravo za žene koje žele da izgledaju kao čuvene holivudske dive, dizajnerka je i kreirala ove modele.

“Igra oblika i detalja idealna je za one koji žele ostaviti utisak svojom pojavom i biti dominantni. Haljine su, kao i u prethodnim kolekcijama, namijenjene posebnim prilikama. Kolekcija obiluje bojama, novom energijom i trendovima. Bio je izazov napraviti savršenu dozu mašte, luksuza i provokacije”, smatra ona i dodaje da je “Glamurama” namijenjena za predstojeću sezonu.

“Ali su to svakako modeli koje možete ponijeti i ljeti i zimi”, poručuje dizajnerka.

Iako protekle dvije godine nije predstavljala svoje modele, bila je redovan gost modnih manifestacija, pa je otkrila i kakvi su njeni utisci kada su u pitanju kolekcije predstavljene u tom periodu.

“Posljednjih godina sve je veći broj dizajnera i mladih ljudi, i to je ono što me raduje, jer pokazuje da se razvijamo modno i idemo naprijed. Mislim da je naša modna scena danas mnogo kvalitetnija, nego ranijih godina”, smatra ona.

Nedjelja mode biće otvorena 14. aprila u marini Luštica Bay u Tivtu. Događaj je otvoren za sve zainteresovane, pa će publika od 17 sati moći da vidi po dvije kreacije svih učesnika manifestacije, kao i dizajnera Modne komore Crne Gore.

Revije će biti održane 16, 18. i 19. aprila na Imanju Knjaz, gdje će se pored Medenice predstaviti i Nataša Pejović, Joy Miss, Marija Šabić, Botany, Sanja Bobar, Marina Banović Džuver, Atelier Simone by Ana Simone, Lydia of Denmark, Nada Pavlović, I&I, Showroom BB, Lidija Burić, Igor Todorović, Fantasia di Yeya, Enrico Marinelli i Verica Rakočević.

Bonus video: