PREDSTAVILE SE MARINA BANOVIĆ DŽUVER, NADA PAVLOVIĆ, TIJANA MEDENICA...

Drugo veče Fashion Week-a: Od ležernih haljina do kreacija za posebne prilike

Sara Bero pripremila je za ovu priliku dječju kolekciju, a reviju su otvorile njene ćerke Ilda i Ilma koje su joj, kao i prethodnih puta bile inspiracija
3824 pregleda 3 komentar(a)
Pistom prošetale i Ilma i Ilda, Foto: Filip Roganović
Pistom prošetale i Ilma i Ilda, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.04.2019. 09:01h

Drugo veče 25. Renault Fashion Weeka otvoreno je modnom revijom Marine Banović Džuver, a publika je na Imanju Knjaz, gdje se manifestacija održavala, sinoć imala priliku da vidi i kreacije Tijane Medenice, Nade Pavlović, kao i revije brenda I&I, BB Show, Lydije of Denmark i Atelier Simone by Anna Simone.

Kolekcija „Vilin konic“ Marine Banović Džuver donijela je isključivo bijele modele, a crnogorska kreatorka se ovoga puta potrudila da obezbijedi odjevne kombinacije za svaku priliku, od ljetnjih ležernih i laganih haljina, preko poslovnih kombinacija, do kreacija koje bi mogle poslužiti i za posebne prilike.

Tijana Medenica, nakon dvogodišnje pauze pripremila je za ljubitelje njenih kreacija elegantne haljine, pretežno sačinjene od svjetlucavih materijala i namijenjene posebnim prilikama, zastupajući gotovo sve boje podjednako u kolekciji.

Nekoliko modela bilo je predstavljeno sa gotovo identičnim haljinama za djevojčice koje su na pisti iznijele najmlađe manekenke.

Nada Pavlović publici crnogorske Nedjelje mode predstavila je kolekciju od 13 modela inspirisanu Indijom.

„Svila je materijal koji me asocira na Indiju, put svile, ali i spoj Evrope i Istoka odnosno azijskih zemalja. Za izradu sam odabrala sirovu svilu, zbog ljepote, sjaja i specifične osobine da ljeti hladi, a zimi grije“, pojasnila je Pavlović, koja će se sa istom kolekcijom predstaviti u maju na Serbia Fashion Weeku.

Sara Bero pripremila je za ovu priliku dječju kolekciju, a reviju su otvorile njene ćerke Ilda i Ilma koje su joj, kao i prethodnih puta bile inspiracija.

„To su djevojčice koje se bore i vole modu. Nastojala sam da ih od početka uključim u sve, od biranja materijala, boja, pa do proba modela“, otkrila je Sara Bero, ističući da joj je u pripremi kolekcije pomogla studentkinja Milica Jasavić.

Svoje drugo predstavljanje u Crnoj Gori imala je i Lydija of Denmark, koja je dobila i podršku ambasade svoje zemlje.

„U pitanju su odjevne kombinacije za svakodnevne prilike, jer ja privatno ne volim elegantne haljine. Modeli su namijenjeni ženama svih generacija. Na njima sam radila skoro dva mjeseca, a osim što sam osmislila modele, takođe sam ih sama krojila i šila“, ispričala je ona, a zatim iskoristila priliku da pohvali organizaciju Nedjelje mode, na čelu sa Srđom Lubardom.

Podgorička pubila imala je priliku da vidi i modele Anne Simone, pod nazivom „La Nonna Siciliana“ (Sicilijanska baka).

„Baka je u ovom slučaju metafora za retro i glamur, kako starog duha Sicilije, tako i Italije. Kolekcija je namijenjena ženama koje su odvažne, bilo da se radi o stavu ili odabiru modela koje će nositi“, opisala je ona.