Krzno: Nekada simbol glamura, sada zastiđe

Čuvena glumica Anđelika Hjuston izjavila je danas da podržava napore da se trgovina krznom zabrani u važnom centru modne industrije
1583 pregleda 0 komentar(a)
Anđelika Hjuston, Foto: Instagram
Anđelika Hjuston, Foto: Instagram
Ažurirano: 22.04.2019. 16:54h

Njujork bi mogao postati treći američki grad koji će zabraniti prodaju krzna s obzirom na to da njujorški zastupnici gradske skupštine razmatraju mjeru kojom bi zabranili prodaju svih novih proizvoda od krzna, javljaju mediji u SAD. Ova mjera bi mogla promijeniti stanje na ulicama grada koji ima ogroman uticaj na svjetsku trgovinu, finansije, umjetnost, modu...

Zabrana prodaje krzna već je uvedena u San Francisku ove godine, a u Los Anđelesu zabrana stupa na snagu od 2021. Vlasnici firmi koje se bave proizvodnjom odjevnih predmeta od krzna kažu da bi zabrana prodaje krzna mogla ostaviti bez posla hiljade ljudi, javlja Elle. S druge strane, aktivisti za zaštitu životinja naglašavaju kako je nošenje krzna varvarsko.

"Ekonomski razvoj i okrutnost ne smiju se miješati. Proizvodnja krzna oslanja se na nasilje nad nevinim životinjama, što ne bi trebao da bude ničiji posao", izjavila je članica njujorške skupštine Linda Rosental. Sudbina odluke o zabrani krzna u New Yorku bit će poznata u narednih nekoliko mjeseci.

Čuvena glumica Anđelika Hjuston izjavila je danas da podržava napore da se trgovina krznom zabrani u važnom centru modne industrije, Njujorku.

Hjuston je za "Dejli Njuz" rekla da je krzno bilo simbol "glamura i bogatstva", ali se sada stidi što je podržavala trgovinu krznom prije mnogo godina, prenosi AP. Glumica kaže da mnogi potrošači nijesu svjesni "groznog" lanca dobavljanja krzna.

Bonus video: