Ružne i obožavane: Papuče koje će i ovog ljeta biti neizbježne

Ljudi koji grade Birkenstock brend plasiraju brojne nove trendi modele, otvaraju trgovine širom svijeta, ukratko - znaju šta rade
3770 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Birkenstock papuče su jedna od stvari o kojima svako ima izgrađeno mišljenje i vrlo čvsto ga se drži. Ljudi, jednostavno, misle ili da su katastrofalno ružne ili da je riječ o lijepoj i uz to veoma udobnoj varijanti obuće.

Jedno od najprepoznatljivijih imena u modnom svijetu nastalo je u Njemačkoj, još 1774. godine, no Birkenstock papuče su tek 1964. ušle na tržište u obliku u kojem ih poznajemo danas – s fleksibilnim, ortopedskim đonom od plute i dva kaiša s kopčama.

Ove vrlo prepoznatljive i uočljive pauče dostigle su vrhunac svoje popularnosti 2017. godine, i na tom vrhu se manje-više i danas nalaze. Splet okolnosti i drugih modnih trendova doveo je do takvog buma, ali i vodeći u brendu i te kako znaju šta rade i kakvu strategiju grade, piše Elle. Ušli su u saradnju s nekim od najvećih modnih imena današnjice, najnovija je s Valentinom, plasiraju brojne nove trendi modele, uključujući i varijantu u kojoj su papuče postale sandale, otvaraju trgovine širom svijeta i biće neizbježne i ovoga ljeta.

Bonus video: