Četiri modela sandala: Baš ovakve će se ovog ljeta nositi

Svi koji ljeto najviše vole da provedu u japankama konačno su dočekali svoje vrijeme
7208 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Svaka nova sezona donosi razne nove trendove od kojih tek rijetki zažive i postanu hit. Srećom, posljednjih godina puno je lakše provjeriti šta se isplati kupiti zahvaljujući Instagramu koji diktira modne trendove. Upravo tamo index.hr je provjerio kakve će se sandale nositi ove sezone. Izdvojila su se četiri modela koja su preplavila društvenu mrežu:

"Tatine" sandale

Sandale sa kaiševima na čičak i nešto debljim ravnim đonom, koje su donedavno bile rezervisane samo za tate na odmoru, dobile su svoje dizajnerske varijante i nametnule se kao jedan od najpoželjnijih modela za ovu sezonu. Izgleda da je udobnost konačno dobila na cijeni jer se upravo to ističe kao jedna od njihovih najvećih prednosti i glavni razlog zašto su toliko popularne uprkos ne baš privlačnom izgledu.

Četvrtasti vrh

Jednostavne kožne sandale s tankim kaiševima i četvrtastim vrhom , koje imaju i tanku potpeticu srednje visine, obilježile su modu 90-ih godina prošlog vijeka, a ove sezone ponovo stupaju na scenu. Kao potpuna suprotnost "tatinim" sandalama, ove garantuju dozu elegancije, a zbog jednostavnog izgleda, odlično se uklapaju u razne prilike i stajlinge, od ležernih do svečanih.

Kožne papuče

Ako vas baš i nije oduševio povratak papuča u modu tokom proteklih nekoliko sezona, možda konačno popustite pred njihovom najelegantnijom verzijom koja je ove godine najpoželjnija. Jednostavne kožne papuče s ravnim đonom još su jedan trend koji se vraća iz devedesetih.

Japanke

Svi koji ljeto najviše vole da provedu u japankama konačno su dočekali svoje vrijeme. Obuća koja je do sada bila rezervisana samo za plažu ovog proljeća i ljeta može da 'prođe' u raznim drugim prilikama.

Bonus video: