PRIPAZITE

Ovo su najveće greške koje pravite kada kupujete sandale

Ortopedi tvrde da je jedna od najvećih grešaka ta što kupujemo sandale s pretankim pertlama ili kaišićima
7983 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Gotovo sve žene biće saglasne u jednom: sandale su neizbježan modni dodatak u ljetnjim mjesecima. Međutim, ukoliko ih pogrešno odaberete, mogli biste da imate više štete nego koristi…

Jedno od pravila koje ćete najčešće slijediti pri kupovini novih sandala je pravilo estetike. Ako su vam cipele lijepe, glasić u glavi će vam šapnuti: “Nema veze, razgaziće se”. Ipak, ako imate utisak da same sebe zavaravate kako biste opravdale kupovinu, najbolje je da sandale ostavite na polici.

Ortopedi tvrde da je jedna od najvećih grešaka ta što kupujemo sandale s pretankim pertlama ili kaišićima koji će nam, kada ih vežemo oko noge, lakše zaustaviti cirkulaciju nego nešto bi to učinili deblji kaišići. Takođe, treba provjeriti da li ti kaiševi prelaze preko kostiju na člancima, jer bi vas to moglo ozbiljno nažuljati i činiti hod u sandalama nemogućim, piše Fashion.hr.

Ortopedi takođe upozoravaju da ne kupujete sandale koje možete da “prepolovite” rukama, jer to znači da vjerovatno nemaju dovoljno stabilnu podršku za vaše stopalo.

Ipak, ono u čemu žene najviše griješe je, kažu doktori, da prebrzo uskoče u cipele prije nego što ih razgaze. Nosite sandale prvo po stanu, pa do prodavnice pa ih tek onda, kada se prilagode vašem stopalu, prošetajte gradom. Ako ni tada ne budu dobre i nastave da vam prave probleme, pošaljite ih u zaborav!

Preporučujemo za Vas