Crnogorska dizajnerka stigla do "Mood" magazina

Modna dizajnerka Marta Miljanić obukla je američku glumicu i pjevačicu Kiru Kosarin za potrebe intervjua za čuveni magazin
1693 pregleda 0 komentar(a)
Marta Miljanić, Foto: Savo Prelević
Marta Miljanić, Foto: Savo Prelević

Mlada modna dizajnerka Marta Miljanić, koja niz godina uspješno radi u Crnoj Gori i regionu, nedavno je imala priliku da svoj rad predstavi i američkoj publici.

Umjesto klasične modne revije, ova kreatorka može se pohvaliti činjenicom da se njen model našao na stranama čuvenog magazina “Mood”, s obzirom na to da je uz stilistu Mišel Vu, šminkerku Marisu Tomaino i frizera Danija Katza, bila zadužena za izgled američke zvijezde Kire Kosarin prilikom njenog intervjua.

Mlađim generacijama Kosarin nije potrebno posebno predstavljati, s obzirom na to da je u pitanju pjevačica i glumica, koja je krenula stopama starijih kolega poput Britni Spirs i Džastina Timberlejka, koji su još kao djeca igrali u raznim dječijim emisijama.

Tako je Kosarin osvojila tinejdžere glumeći u serijama Nickelodeon televizije i produkcije, da bi se nekoliko godina kasnije odlučila i za muzičku karijeru.

Miljanićeva je za “Vijesti” otkrila kako je došlo do saradnje sa američkom pjevačicom i glumicom, te daljim ambicijama za rad van Evrope.

Kako je došlo do saradnje sa Kirom Kosarin?

Stilistkinja Mišel Vu mi je pisala sa željom da joj pošaljem modele koje odabere za potrebe snimanja editorijala. Moji modeli su joj se veoma dopali i zapali su joj za oko, jer su unikatni i jer na drugačiji način radim sa kožom. Rekla mi je da fotografišu mladu R’n’B pjevačicu koja je nedavno objavila novi album i da će Kira za “Mood” magazin dati intervju. Snimanje je bilo zakazano u Los Anđelesu i imala sam ukupno dva dana da ih pošaljem za Ameriku. Poslala sam osam modela od kojih je na kraju za editorijal prošao samo jedan.

Da li je njen stilista odlučio koji tvoj model će obući Kosarin, ili je i ona učestvovala u izboru?

Stilistkinja je tu odigrala glavnu ulogu, mada iz iskustva znam da ako se zvjezdi nešto ne sviđa ili ako se ne osjeća u tome udobno, neće to ni nositi. Očigledno je moj model pridobio simpatije svih čim je ušao u finalan izbor, odnosno u editorijal.

Fotografija Kire Kosarin u tvom modelu napravljena je za potrebe njenog intervjua za “Mood” magazin. Koliko je to značajno za tebe kao kreatora?

Tri puta sam prije ovoga slala modele za Jessie J i nije mi pošlo za rukom da je obučem. Veliki je korak kad vas strani stilisti primijete i kada su zainteresovani za vaš rad. Iza mog rada stoji puno uloženog vremena, novca, kreativnosti i veliki je ulog i zato i jeste jako značajno kad strana zvijezda obuče vaš model. Ne samo to, već dobijete mnogo veći publicitet i velika je šansa da vas i drugi primijete i da dobijete još ponuda za saradnje.

Ja sam dobila jednu mladu zvijezdu u usponu i izašla sam u poznatom američkom modnom magazinu - “Mood”.

Kroz ranije intervjue koje si davala stiče se utisak da si na neki način i prevazišla promociju sebe u Crnoj Gori, ali i regionu. Da li je tvoj plan osvajanje inostranog tržišta i je li ovo prvi korak ka tome?

Pa ovo jeste jedan veliki korak za mene koji ide u tom smjeru. Uspjela sam svojim radom da privučem pažnju strancima. Poslije skoro deset godina rada, izlaganja i odricanja može se reći da sam uspjela.

Naravno da želim da to ide dalje i da bude još veće.

Najteže je u tim stvarima iščekivanje u smislu šta će biti, hoće li se desiti, hoće li proći, neće proći, šta će se desiti, a čitavo vrijeme morate da ćutite o svemu.

Koje bi još svjetske zvijezde voljela da obučeš, odnosno koga možeš da zamisliš u svojim kreacijama?

Jako bih voljela da radim za Madonu. To mi je životni san. Madona je moja ljubav iz djetinjstva. Ali zadovoljiću se i nekom manjom veličinom. Lana del Rej mi je isto interesantna i naravno Kajli Minog. Mada iskreno ne bih odbila nijednu saradnju, jer sve što može da donese benefite u poslu je dobro.

Bonus video: