Teodora Rakočević: Odbojka je moja prva ljubav

Odbojkaška reprezentativka Teodora Rakočević, koja je i studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, oprobaće se i na pisti u okviru izbora World Top Model u Monte Karlu, ali sport ne zapostavlja
2844 pregleda 1 komentar(a)
Za sada odbojku i modeling ne razdvaja: Teodora Rakočević, Foto: Saša Ilić
Za sada odbojku i modeling ne razdvaja: Teodora Rakočević, Foto: Saša Ilić

Bjelopoljka po rođenju, Teodora Rakočević, već duži niz godina pored školskih i studentskih obaveza, uspješno se bavi i sportom, a pored toga što je crnogorska reprezentativka u odbojci, uskoro će se naći i na modnoj pisti.

Naime, ova 19-godišnjakinja dobila je priliku da se bori na takmičenju u ljepoti i to u Monte Karlu, pa je za “Vijesti” otkrila kako je došlo do interesovanja za takve aktivnosti, pojasnila je kakav izbor je u pitanju, a otkrila je više i o sebi.

“Rođena sam u Bijelom Polju, a djetnjstvo sam provela u Tomaševu gdje sam završila osnovnu skolu. Prve tri godine srednje škole provela sam u bjelopoljskoj Gimnaziji, dok sam četvrtu godinu završila u Gimnaziji ‘Slobodan Škerovic’ u Podgorici”, prepričava sagovornica “Vijesti” koja sada studira na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Rakočević će se uskoro naći i na pisti pred žirijem u Monte Karlu, na izboru World Top Model, koji će se održati 14. decembra.

“Cilj ovog takmičenja, na kojem će učestvovati djevojke iz 53 države, je da se oda počast modelima kao nosiocima modne industrije i promovisanju ljepote. Do mog učešća je došlo sasvim slučajno. Primila sam poziv od direkcije WTM, odrađene su probne fotografije koje su naišle na odobravanje i omogućile mi učešće u Monte Karlu”, objasnila je ona.

“Ovo je moje prvo takmičenje u svijetu mode, ujedno i prvo pojavljivanje na najprestižnijem događaju, pa je samim tim odgovornost veća. Nadam se da ću predstaviti kako sebe, tako i svoju državu u najboljem mogućem svjetlu i opravdati ukazano povjerenje”, obećava Rakočević, koja odbojku trenira od petnaeste godine. “Odbojkašku karijeru započela sam u OK ‘Jedinstvo’, zatim sam provela sezonu kao član kluba OK ‘Gorštak’ iz Kolašina, a nakon toga zaigrala sam u OK ‘Morača’ iz Podgorice. Godinu dana sam provela kao član juniorske reprezentacije, a zatim sam se pojavila i u dresu seniorske reprezentacije Crne Gore sa kojom sam otputovala u Ukraijnu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ubrzo je uslijedilo i učešće na Igrama malih zemalja gdje je Crna Gora osvojila zlatnu medalju”, pohvalila se ona.

Teodora Rakočević
Nada se da će opravdati ukazano povjerenje: Teodora Rakočević(Foto: Saša Ilić)

“Odbojka je moja prva ljubav i zauzima važno mjesto u mom životu. Nikada nisam razmišljala o tome da se bavim profesionalno modelingom iako mi je sve to izgledalo primamljivo, ali nikada nisam pokušala. I sada nakon gostovanja u Rogoznici, gdje je odabrana djevojka koja će predstavljati Hrvatsku na takmičenju, mogu da kažem da sam se pronašla i uživala u ovoj ulozi”, istakla je ona.

“Za sada odbojku i modeling ne mogu razdvojiti i nadam se da ću uspješno koračati i jednom i drugom stazom, a vrijeme će pokazati šta će biti moje buduće zanimanje”, odgovorila je ona.

Kako kaže, od odlaska na takmičenje očekuje prije svega novo iskustvo, ali i da će je modni skauti zapaziti.

“Moji najbliži su moja najveća podrška. U fazi priprema pomogli su mi fotografi Saša I, Petar N, Marko I, šminkerka Zrinka i naša kreatorka Kristina Mitrović”, dodala je Rakočević.

Bonus video: