Koje su patike najtraženije na internetu?

Internet stranica SEMrush je objavila podatke da su u ovoj godini najtraženije patike bile one sa potpisom modne kuće Balenciaga
16384 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Statistički podaci o pretraživanju određenih brendova ili modela odjeće i modnih dodataka ne govore sve o njihovoj popularnosti, ali definitivno govore mnogo. Ono što korisnici interneta pretražuju putem popularnih pretraživača sigurno je nešto što im je privuklo pažnju, što ih zanima ili što žele.

Kada je riječ o modelima patika za kojima žude trendseteri, internet stranica SEMrush je objavila podatke da su u ovoj godini najtraženije patike bile one sa potpisom modne kuće Balenciaga.

patike
Balenciaga patike(Foto: Instagram)

Ako iole pratite modne trendove ili samo tek tu i tamo bacite pogled na 'street style' fotografije na društvenim mrežama, onda vam je sigurno jasno kolika je popularnost Balenciaginog modela Triple-S. Riječ je o patikama koje možete vidjeti na gotovo svakom koraku i ogromnom broju 'Outfit Of The Day' fotografija na društvenim mrežama, a čini se da im popularnost ne jenjava, prenosi Elle.

patike
Nike(Foto: Instagram)

Nakon Balenciaginog modela, najtraženije su patike brendova Nike, PUMA i Adidas, a SEMrush je objavio i podatke o najtraženijim saradnjama pa su tako prvo mjesto zauzele patike nastale kolaboracijom Off-Whitea i Nikea, na drugom mjestu je adidas x Game of Thrones, na trećem Fear of God x Nike, dok su četvrto mjesto zauzeli trendi modeli Alexander Wang x adidas.

Bonus video: