U ORGANIZACIJI SA FONDACIJOM "BUDI HUMAN"

Moda u službi humanosti: Fashion Connection 10. i 11. oktobra

Fashion Connection biće održan 10. i 11. oktobra u hotelu Hilton, a pored modnih revija prikupljaće se novac za pomoć u liječenju oboljeloj djeci
1392 pregleda 0 komentar(a)
Tijana Bakaj u Moninom modelu, Foto: Dušan Milenković
Tijana Bakaj u Moninom modelu, Foto: Dušan Milenković
Ažurirano: 01.10.2019. 16:56h

Modna manifestacija “GP Cotour Fashion Connection” u organizaciji modne agencije “Mondaine Models” održaće se 10. i 11. oktobra u hotelu Hilton u Podgorici.

Kako su organizatori najavili, ovo 24. izdanje organizovano u saradnji sa fondacijom “Budi Human”, omogućiće da moda bude u službi humanosti i prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju oboljele djece u okviru kampanje pod nazivom “Superheroji”.

Prvog dana, reviju pod nazivom “Orbico” otvoriće 10. oktobra u 21 sat crnogorski modni duo Kristina i Lazar Ilić, sa tri nove kolekcije objedinjene pod imenom “Ilić Atelier”.

“Imaćemo čast da predstavimo novi brend za djecu ‘Lazar Ilić kids’, kao i kolekcije ‘Hunt by Lazar & Kristina Ilić’ i ‘Lazar Ilić couture’. Posebno se radujemo humanoj crti prve večeri Fashion Connectiona i jednoj vrlo ličnoj priči kojoj ćemo svjedočiti, sa posvetom i sjajnim gostima”, obećavaju iz organizacije.

Drugi, “Davines Fashion Day” 11. oktobra u 19.30 sati, otvoriće Nataša Pejović kolekcijom od 17 modela za jesen/zimu 2019-20.

“Nakon tradicionalno blistave Nataše, pred crnogorskom publikom debitovaće modna dizajnerka i magistar slikarstva na ‘Albertina Accademia delle Belle Arti’ u Torinu, Anja Radulović iz Podgorice. U nastavku će uslijediti još jedna premijera. Naime, srpski top model, Sofija Milošević, prvi put na nekom modnom događaju predstaviće liniju večernjih haljina pod brendom ‘Sofi Milo’”, ističe se u najavi.

“Ova jesenja, čini se, nikad uzbudljivija Connection modna priča, nakon pola sata pauze i promjene publike, biće završena velikom revijom modne kuće Mona i prikazivanjem kolekcije za jesen-zimu 2019-20, koju potpisuju Ana Pavlović, Kristina Gajić, Ana Tara Radonjić i Marina Korać”, poručuju iz organizacije Fashion Connectiona i dodaju da će i drugo veče imati humanitarnu notu.

“Modu ćemo obije večeri gledati kroz naočare optike ‘Provizion’, dok će sve frizure na pisti biti stilizovane kozmetikom za kosu ‘Davines’, tradicionalno, od strane tima Zorana Vukčevića iz Podgorice. Za šminku će prvog dana biti zadužena škola šminkanja Snežane Karović, drugog Ljubica Bulatović sa timom, fotografiju potpisuje Đjorđe Cmiljanić,a scenu, svijetlo i zvuk kompanija Takt na čelu sa Peđom Milićem.