Manekenka Ana Prelević za "Vijesti": Pobjeda je laskava, ali sa sobom nosi teret

Na pitanje da li je očekivala pobjedu na nacionalnom izboru Elite Model Looka, odgovara da nije
2976 pregleda 1 komentar(a)
Ana Prelević, Foto: Nikola Pejović
Ana Prelević, Foto: Nikola Pejović

Podgoričanka Ana Prelević pobjednica je izbora Elite Model Look za Crnu Goru za 2019. godinu, pa se tako plasirala za svjetsko takmičenje ove agencije za modele.

Pored još pet djevojaka, Anđele Stojanović, Angele Brković, Ive Radulović, Ksenije Aleksić i Nađe Laban, nju su u nedjelju, u hotelu “Best Western Premier” u Podgorici, direktorice agencije “Models INC” i vlasnice izbora za “Elite Model Look Montenegro” Marija Vujović Vukčević i Danijela Dimitrovska, kao i predstavnica Elite agencije iz Pariza Sendi Lou odabrali za predstavnicu Crne Gore na svjetskom izboru.

Tim povodom dvadesetogodišnja Prelević pričala je za “Vijesti” o ranijem iskustvu u svijetu modelinga, te pripremama za svjetski izbor, a otkrila je više i o sebi.

“Rođena sam i odrasla u Podgorici, završila sam Srednju ekonomsku školu i student sam treće godine Fakulteta pravnih nauka na UDG-u. U slobodno vrijeme volim da treniram, čitam i vrijeme provodim sa mojim najbliskijim prijateljima”, ispričala je ona, a zatim otkrila utiske sa izbora na kojem je pobijedila. “Još uvijek mi se sve nije sleglo. Bavila sam se manekenstvom i prije ovoga, ali mi je to bio samo hobi kojim sam ispunjavala slobodno vrijeme, do sada sam sebe smatrala običnom studentkinjom, što i dalje jesam, a koja je bila daleko od svega ovoga. Pobjeda na nacionalnom izboru je laskava, ali nosi sa sobom neki teret, odjednom sam se našla na svim portalima i u novinama što je za mene bila velika promjena”, priznaje Prelević.

Na pitanje da li je očekivala pobjedu na nacionalnom izboru Elite Model Looka, odgovara da nije.

“Ostale djevojke su bile toliko liepe i harizmatične da sam očekivala da neka od njih pobijedi, ali izgleda da je žiri vidio nešto u meni zbog čega su me izabrali. Djevojke su bile divne, lijepe i harizmatične. Primijetila sam i da su dosta mlade, ali i ambiciozne, zbog čega sam sigurna da ih ovo neće obeshrabriti”, zaključila je Podgoričanka, koja je u svijetu mode od 14. godine, pa otkriva i da joj je to dosta pomoglo tokom izbora, ali nije sigurna da će joj olakšati i učešće na svjetskom takmičenju.

“Da, imam mnogo iskustva, s obzirom na to da se poslom bavim od svoje 14. godine. Definitivno mi je to iskustvo pomoglo na ovom takmičenju i smatram da me izdvaja od ostalih, ali nisam sigurna da će mi pomoći puno na svjetskom takmičenju, jer su djevojke tamo podjednako iskusne i utrenirane. Svakako bi bilo lijepo da mi bude podstrek između ostalog”, smatra ona.

Tokom šest godina rada u modelingu Prelević je pistom prošetala u modelima svjetskih kreatora Vivijen Vestvud, Žan Pol Gotjea, Roberta Kavalija, Renata Balestre, Ramija Kadija, Majkla Ćinka, Antonija Grimaldija, Gatinonija, ali i gotovo svih crnogorskih modnih dizajnera, pa izdvaja one sa kojih nosi najljepše utiske.

“To su sigurno revije Marine Banović Džuver, Lazara Ilića, Borisa Ćalića, Lidije Burić kao i događaji kao što su International Fashion Festival Porto Montenegro, Fashion Week i Fashion Connection. Sa svima volim da radim i svi kreatori su mi mili, ali sa ovim ljudima imam više prijateljski odnos nego poslovni zbog čega se oni izdvajaju”, istakla je Prelević.

Iako uživa kada na pisti nosi modele sa potpisom poznatih dizajnera, privatno kaže, ne vodi toliko računa o robnim markama.

“Zapravo i ne nosim toliko dizajnerske modele privatno, definitivno volim da imam komad dizajnirane odjeće, ali to je rijetko. Vrlo sam jednostavna i moj stil je jednostavan, sveden, ‘studentski’ što bi rekli. A ako nosim nešto od dizajnirane odjeće to je najčešće za posebne prilike”, pojašnjava mlada manekenka.

Očekuje lijep provod i nove poslovne kontakte

Nakon pobjede na nacionalnom takmičenju Elite Model Look, Ana Prelević nema vremena za odmor, jer slijedi izbor na svjetskom nivou na kojem će predstavljati Crnu Goru.

“Pripreme se svode na treninge i zdravu ishranu kao i održavanje moje kože. Najbitnije na tom izboru je da sam u formi i punoj snazi”, ističe ona.

Kako kaže, još uvijek ne zna kada i gdje će se održati svjetski izbor za Elite Model Look.

“Još uvijek ne znam ništa od tih podataka, jer će se zvanična informacija objaviti agencijama 8. oktobra. Znam da će takmičenje biti sredinom novembra. Od dana objavljivanja lokacije imaću tačno četiri nedjelje da se spremim za takmičenje”, tvrdi ona, a potom otkriva i kakva su njena očekivanja i ambicije.

“Očekujem da se lijepo provedem, upoznam nove ljude i steknem nova iskustva. Ne bi bilo na odmet da steknem i neke nove poslovne kontakte ili ostvarim neku lijepu saradnju”, odgovorila je ona.

Galerija

Bonus video: