USPJEH MANEKENA IZ BARA

Emil Osmanović na naslovnici italijanskog magazina “Faddy”

Naredne dane Osmanović će, kaže, iskoristiti za odmor na crnogorskom primorju, a onda kreće u nove projekte
3871 pregleda 18 komentar(a)
Emil Montenegro, Foto: Mladen Šćekić
Emil Montenegro, Foto: Mladen Šćekić

Maneken iz Bara Emil Osmanović, koji je na društvenim mrežama Facebook i Instagram poznat kao Emil Montenegro, nastavlja da niže uspjehe. Nakon što je prije nešto više od mjesec dana osvanuo na naslovnicama dva časopisa, jednog iz Južne Koreje “Cool Korea”, a drugog iz Francuske “Gmaro”, pozirao je i za italijanski magazin.

Tako Osmanović krasi prvu stranu časopisa “Faddy” u oktobarskom izdanju, a za “Vijesti” otkriva kako je došlo do tog angažmana.

“Pored moje Crne Gore, i Italiju donekle mogu nazvati svojim terenom. Već dugi niz godina radim tamo. Ponuđeno mi je da budem na naslovnoj strani za njihov poznati modni magazin Faddy Italia za mjesec oktobar. Fotografiju je radio Mladen Šćekić”, pojasnio je on.

Kako kaže, na naslovnici pozira u odjevnom komadu versace modne marke, a na sebi ima i lažno krzno.

“Jedan sam od onih koji se bore protiv ubijanja životinja, naročito u modne svrhe”, obrazložio je on.

Emil Montenegro
Emil Montenegro(Foto: Luciano Squitieri)

Osim što se našao na nekoliko inostranih naslovnica, Osmanović radi i modne revije, a posljednja u nizu je saradnja sa bivšim dizajnerom brenda Versace.

“Već ste upoznati da sam bio u žiriju za nove talente u Rimu na Festival Europeo FFF. Nakon festivala, poznati italijanski dizajner Ilian Rachov je održao modnu reviju. Postao je poznat još dok je bio dizajner brenda Versace. Pored toga što sam prošetao pistom imao sam i tu čast da zatvorim njegovu reviju.

Utisci su pozitivni i sa jedne i sa druge strane. A poslovna saradnja je tek počela”, pohvalio se on.

Naredne dane Osmanović će, kaže, iskoristiti za odmor na crnogorskom primorju, a onda kreće u nove projekte.

“Još par ovih lijepih sunčanih dana provešću na našim plažama. Potom idem radno u Italiju. Vratiću se krajem novembra kao gost Montenegro Fashion Weeka. To će biti prvi put da prisustvujem. Uglavnom sam bio spriječen zbog poslovnih obaveza kad god bi se održavali događaji te prirode u Crnoj Gori. Bitne stvari koje pripremam ću vam predstaviti kad se vratim sa puta... biće lijepih noviteta”, nagovijestio je Baranin.