Božinović za "Vijesti": Nakon dobrog plasmana, očekivanja su velika

Tivćanka Martina Božinović osvojila je još jednu lentu i to za mis turizma na izboru Miss Globe koji se održao u Ulcinju ovog mjeseca
1900 pregleda 0 komentar(a)
Božinović, Foto: Miko Photography
Božinović, Foto: Miko Photography

Studentkinja Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku, Tivćanka Martina Božinović, nedavno je osvojila još jednu lentu i to na izboru Miss Globe koji se od 14. do 22. oktobra održavao u Ulcinju.

Ona je, kao predstavnica Crne Gore osvojila titulu mis turizma, a o iskustvu takmičenja, daljim planovima, ali i odgovornosti koju je imala kao predstavnica zemlje u kojoj se takmičenje održava, Božinović je pričala za “Vijesti”.

Na početku razgovora, ona je otkrila kakvi su utisci sa takmičenja Miss Globe.

“Presrećna sam, još sam pod utiscima, za mene je to bio jedan izuzetno veliki izazov. Prezadovoljna sam svojim uspjehom, jer mislim da nije mala stvar biti izabrana među 60 najljepših djevojaka iz svih krajeva svijeta”, pojasnila je ona.

Božinović je, na zvaničnom izboru za mis Crne Gore u organizaciji srpske agencije MissYU, 2018. godine ponijela istu titulu - mis turizma, pa je ubrzo uslijedilo takmičenje u ljepoti u Kini, gdje se plasirala u top 10. Ubrzo je dobila priliku da Crnu Goru predstavlja i na izboru Miss One Life u Rumuniji, a sada otkriva kako je došlo do njenog učešća na ovom takmičenju u Ulcinju.

“Zbog dobrog prošlogodišnjeg plasmana takođe na svjetskom izboru Miss Tourism World u Kini dobila sam priliku da se još jednom takmičim”, ističe ona.

S obzirom na to da se izbor Miss Globe održavao u Ulcinju, priznaje da je za nju to nosilo poseban pritisak, jer je predstavljala zemlju domaćina.

“Osjećala sam neki vrstu odgovornosti zbog uloge domaćina i iz tog razloga mi je bilo mnogo lakše na prošlogodišnjem izboru. Pored cilja da predstavim svoju državu na najbolji mogući način, nisam previše razmišljala o titulama”, tvrdi ona.

Tokom ovog takmičenja učesnice su se upoznavale sa Crnom Gorom, a osim Ulcinja posjetile su i Budvu, Bar, Cetinje, Tivat, Herceg Novi, Kotor i Podgoricu, jer je cilj organizatora TO Ulcinj i drugih turističkih organizacija, bio da kandidatkinjama pokažu turistički potencijal Crne Gore.

Tako su u Baru djevojke u pratnji vodiča posjetile Stari Bar, Staru maslinu na Mirovici kao i hram Svetog Jovana Vladimira, dok su u Tivtu Ljetnjikovac Buća i Porto Montenegro.

Na pitanje da li je na neki način bila i u ulozi domaćina ostalim djevojkama, kakvi su utisci ostalih takmičarki te šta bi voljela da im je pokazala, a da nisu imale priliku do sada da vie, Božinović je odgovorila:

“Oduševljene su Crnom Gorom, međutim definitivno sam imala želju da posjete Njegošev mauzolej”. Mis turizma ovog izbora iskoristila je priliku da pohvali organizaciju, ističući da je “sve bilo super i na najvećem mogućem nivou”, a zatim nagovještava svoje planove za blisku budućnost. “S obzirom na to da su mi se nakon svakog izbora ukazale mnoge ponude za snimanje reklama, spotova i filmova, i da je ovo jedan od većih svjetskih izbora na kome sam ostvarila dobar plasman, očekivanja su, da budem iskreno, velika”, priznala je ona.

Na izboru Miss Globe predstavnica Meksika Alesandra Diaz proglašena je za najljepšu, dok su njene djevojke iz Trinidada i Tobaga i Filipina. U top pet najljepših ovog izbora plasirale su se predstavnice Kanade i Češke.

Dok je Božinović osvojila titulu mis turizma, za mis fotogeničnosti je proglašena djevojka iz Sjeverne Makedonije.

Prošle godine izbor za Miss Globe održao se u Tirani, ali su takmičarke u okviru priprema tada posjetile Ulcinj.

Predstavnica Crne Gore tada je bila Kotoranka Tijana Ćetković.

Bonus video: