Luj Viton pokušava da kupi Tifani

"LVMH grupa potvrđuje da je održala preliminarne razgovore o mogućoj transakciji sa Tifanijem", saopštili su iz francuske grupe
1821 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP
Ilustracija, Foto: AP

Francuska grupa "Luj Viton Moe Henesi" (LVMH) potvrdila je da je dostavila ponudu za preuzimanje juvelirske američke kompanije Tifani, u vrijednosti od 14,5 milijardi dolara.

"U svjetlu nedavnih glasina na tržištu, LVMH grupa potvrđuje da je održala preliminarne razgovore o mogućoj transakciji sa Tifanijem. Ne možemo da damo uvjeravanja da će ovi pregovori rezultirati bilo kakvim sporazumom", poručili su iz LVMH-a.

Jedan od izvora upoznat sa pregovorima tvrdi da je kompanija LVMH, koja, između ostalog, posjeduje brendove kao što su Luj Viton i Bulgari, dostavila ponudu u sklopu koje Tifaniju nudi oko 120 dolara po akciji, prenosi Tanjug.

To bi bilo ekvivalentno ukupnoj ponudi u iznosu od 14,5 milijardi dolara, što bi bilo najvrjednija akvizija za tu francusku grupaciju do sada, ocjenjuje Rojters.

Poslije objavljivanja ovih vijesti, akcije LVMH-a su porasle jedan odsto u ranom trgovanju, dotakavši rekordnu vrijednost koja je posljednji put zabilježena u julu.

Bonus video: