NOVA HUMANITARNA AKCIJA LAZARA ILIĆA

Dobrotvorni bal za Dječiju kliniku

“Iz Dječije bolnice su nam dostavili spisak tri stvari koje su im potrebne, a ako neko osvoji prvu nagradu od 1200 eura, imaće mogućnosti da odabere za šta želi da donira novac”, objasnio je Ilić, dodajući da je za drugo mjesto nagrada 800, a za treće 500 eura
3633 pregleda 1 komentar(a)
Lazar Ilić, Foto: Vesela Radović Mišković
Lazar Ilić, Foto: Vesela Radović Mišković

Crnogorski modni dizajner Lazar Ilić, posljednjih godina aktivno se bavi i humanitarnim radom, pa je do sada donirao nekoliko haljina iz svojih kolekcija kako bi se od njihove prodaje između ostalog kupio i aparat za Onkološko odjeljenje.

Ovoga puta Ilić je odlučio da modni dizajn odvoji od humanitarnih akcija, pa će 30. oktobra u Living Roomu u Podgorici organizovati Dobrotvorni bal pod maskama u duhu Noći vještica, a sve sa ciljem kupovine potrebnih stvari za Dječiju bolnicu u Podgorici.

Kako je objasnio u razgovoru za “Vijesti”, događaj je zatvorenog tipa, a broj od 150 učesnika je već popunjen.

“Odavno imam želju da napravim humanitarni bal, ali do sada se nije ukazala prilika, ni finansijska, a niti sam ja imao vremena da se tome posvetim u potpunosti. Ovoga puta sam dobio donaciju, iako je nisam ni tražio. Djevojka koja je došla kod mene da kupi haljinu je, kada je čula moju ideju sama ponudila da finansira nagrade za prva tri mjesta. U pitanju je Biljana Jovanović iz Hollywood Estetic studia”, ispričao je Ilić, dodajući da je jedini njen uslov bio garancija da će novac otići u prave ruke.

“Obavezao sam se da ću se lično baviti tim dijelom, tako da novac neće biti proslijeđen Pedijatrijskoj klinici, već kao i ranije ću kupiti ono što im je potrebno”, pojasnio je on.

“Učesnici su 150 ljudi, onoliko koliko smo i zamislili, pa je obezbijeđen prostor za taj broj učesnika. Iz Haos torte i kolači su nam donirali hranu koja je tematski prilagođena Noći vještica, piće se kokteli iz epruveta poput krvi, Living Room koji nam je obezbijedio prostor će se pretvoriti u kuću strave i užasa, a za to se pobrinuo Eunoia Events. Biće paučine, bundeve, kostura...”, opisuje on.

“Svi učesnici, ljudi koji iza sebe imaju uspješne karijere i biznise, neće biti u obavezi da se maskiraju, ali je moja želja da to učine, kako bi i na taj način pokazali da nam je stalo, jer na kraju krajeva novac će biti iskorišćen za istu svrhu, ma ko pobijedio, ali kako bi događaj bio zanimljiviji insistirao sam na maskama”, istakao je modni dizajner dodajući da će za doček gostiju biti zadužen NVO Maškarada iz Tivta koji će imati i svoju tačku.

“Imaćemo i žiri koji čine frizer Zoran Vukčević, modna dizajnerka Marina Banović Džuver, šminkerka Vanesa Đurašaj, iz NVO Maškarada Goran Božović, Ana Ljuljđurović poznatija i kao Čedovište, koja se bavi bodypaintingom i ja. Mi ćemo se tokom večeri kretati među ljude i svako će pisati svoje ocjene i na kraju ćemo vidjeti ko je osvojio prva tri mjesta”, pojašnjava on.

Kako kaže, novac od prva tri mjesta će biti donirat Dječijoj klinici, ali će pobjednici odlučiti šta će od prikupljenih sredstava biti kupljeno.

“Iz Dječije bolnice su nam dostavili spisak tri stvari koje su im potrebne, a ako neko osvoji prvu nagradu od 1200 eura, imaće mogućnosti da odabere za šta želi da donira novac”, objasnio je Ilić, dodajući da je za drugo mjesto nagrada 800, a za treće 500 eura.

“U toku večeri imaćemo i dvije hostese koje će se kretati među gostima sa kutijom za donacije i gdje svako može u skladu sa svojim mogućnostima dodati novac. Tokom večeri, na licu mjesta ćemo izbrojati sav prikupljeni novac na taj način, podijeliti ga na tri jednaka dijela i dodati ga na sumu nagrada za prva tri mjesta”, obećava modni dizajner, dodajući da će i mediji, odnosno javnost biti obaviješteni koliko je novca prikupljeno i šta je kupljeno za Dječiju kliniku.

“Za muziku će biti zaduženi DJ-evi Marko Došljak i Vlado Božović, a njih će pratiti na električnoj violini Tanja Bogdanović, a za fotografiju Marko Gardašević”, ispričao je Ilić.