Boja koja je neočekivano okupirala ulice: Nose se sve nijanse

Moda zelenu baš i ne voli. Ali, ako pažljivo pratite modnu pistu, onda ste vjerovatno uočili kako polako, ali sigurno, zelena boja preuzima tron
4373 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram
Ilustracija, Foto: Instagram

Svijetla, boja mente, duboka i pomalo mračna ili pak intenzivna i jarka, koju god nijansu odabrali, ove jeseni sa zelenom nipošto nećete pogriješiti. Moda zelenu baš i ne voli, ali, ako pažljivo pratite modnu pistu ili pak redovno skenirate svjetsku street style scenu, onda ste vjerovatno uočili kako polako, ali sigurno, zelena boja preuzima tron.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Još u februaru, dizajneri poput Marca Jacobsa i Sally LaPointe na pistu su pustili total lookove u svijetloj zelenoj boji, a u svojim zelenim izdanjima ubrzo su zablistale i poznate dame poput Rihanne, Gigi Hadid i Zendaye koje pritom nijesu zanemarile niti svoje šešire i kapute, piše Elle.

odjeća
Ilustracija(Foto: Instagram)

Tokom septembra, u zelene nijanse obukle su se i najpoznatije svjetske ličnosti na New York Fashion Week-u, a ubrzo nakon što su njihova stylish izdanja obišla svijet, zelena se nametnula kao jedna od boja koje će sigurno dominirati u hladnoj sezoni pred nama.

Bonus video: