"Ambiciozna sam i motivisana žena"

Italijanska dizajnerka predstaviće svoje modele na predstojećoj crnogorskoj Nedjelji mode
2738 pregleda 0 komentar(a)
Maria Rosaria Vendito, Foto: Privatna arhiva
Maria Rosaria Vendito, Foto: Privatna arhiva

Pored brojnih crnogorskih i regionalnih dizajnera, jedna od učesnica ovogodišnjeg, 26. izdanja Master Fashion Week Montenegro manifestacije koja će se od 18. do 20. novembra održati na Imanju Knjaz u Podgorici, je i italijanska kreatorka Maria Rosaria Vendito.

Pobjednica Evropskog modnog festivala, svoje radove podgoričkoj publici predstaviće prve večeri crnogorske Nedjelje mode, a tim povodom u razgovoru za “Vijesti” otkrila je više o sebi i svojoj kolekciji.

“Ambiciozna sam i motivisana žena, a moja stras je rođena još dok sam bila mala, kada sam pristupila svijetu uz pomoć papira i modelisanja”, pojašnjava ona.

“Godinama sam bila podijeljena između porodice i posla, sve dok nisam donijela odluku da usavršim svoje znanje, ali i tehniku tako što ću studirati Modnu akademiju. To mi je omogućilo da svoje ideje realizujem na najbolji mogući način”, dodaje Vendito.

moda
Jedan od modela Marie Rosarie Vendito(Foto: Privatna arhiva)

Kada su u pitanju njena očekivanja od predstavljanja u Podgorici, dizajnerka kaže da ne želi samo da promoviše sebe i svoj rad, već i Italiju širom svijeta.

Kako kaže, sve haljine koje će predstaviti na Nedjelji mode, ručno su izrađene.

“Modeli su definisani do detalja, a iz toga se rodio i naziv kolekcije - Elegancija i detalji’. U pitanju su detalji koji su pokrenuli i moju inspiraciju za rad”, tvrdi Vendito.

“Donosim deset modela koji su za sezonu jesen/zima. Materijali koje sam koristila pri izradi su visokog kvaliteta, poput šifona i žoržeta... Takođe, volim da pravim male detalje od dragog kamenja, koji su ušivani ručno”, nagovještava dizajnerka ono što će predstaviti, ističući da su sve kreacije uglavnom namijenjene za specijalne prilike.

moda
Model iz kolekcije koja ce biti predstavljeno na Nedjelji mode(Foto: Privatna arhiva)

Vendito otkriva i da će svoje gostovanje na Nedjelji mode iskoristiti da bolje upozna Crnu Goru.

“Da, ostaću neko vrijeme u Podgorici kako bih obišla grad, upoznala se sa običajima, a možda pronađem i inspiraciju za svoj budući rad. Čula sam da u Crnoj Gori ima dobrih dizajnera i jedva čekam da vidim njihove kolekcije. Ponosna sam što sam učesnik Nedjelje mode i zahvaljujem se Modnoj komori Crne Gore što je odabrala moje ime”, poručila je ona.

Bonus video: