Ana Stojanović u Podgorici sa novom kolekcijom: Sve oko nas je spoj nespojivih krajnosti

Modna dizajnerka Ana Stojanović sa svojim brendom Anna Simone Atelier, predstaviće novu kolekciju “The Fusion of Confusion” na Nedjelji mode u Podgorici
3848 pregleda 0 komentar(a)
Model iz kolekcije koja će biti predstavljena u Podgorici, Foto: Andreja Damnjanović
Model iz kolekcije koja će biti predstavljena u Podgorici, Foto: Andreja Damnjanović
Ažurirano: 14.11.2019. 10:38h

Srpska modna dizajnerka Ana Stojanović, koja stoji iza brenda Anna Simone Atelier, nakon revije u aprilu na crnogorskoj Nedjelji mode, predstaviće se u utorak, 19. novembra na istoj manifestaciji koja se održava na Imanju Knjaz u Podgorici.

Povodom ponovnog dolaska na 26. Master Fashion Week Montenegro, koji se održava od 18. do 20. novembra, Stojanović je za “Vijesti” otkrila šta će ovoga puta predstaviti, podijelila je svoje viđenje crnogorske modne scene, ali i utiske sa prošlog gostovanja u Podgorici.

“Nakon izlaganja na Montenegro Fashion Weeku u aprilu, vraćam se sa novom kolekcijom i ovaj put, prije svega jer sam izuzetno zadovoljna organizacijom i načinom na koji gospodin Srđa Lubarda (direktor Modne komore Crne Gore i organizator Nedjelje mode) to radi”, pojašnjava modna kreatorka iz Srbije.

“Sam naziv Fashion Week nosi sa sobom jednu određenu težinu i odgovornost, jer svi znamo šta i u svijetu znači ta manifestacija. Od prošle revije do sada sam stekla veliki broj klijentkinja u Crnoj Gori, a Podgoricu u kojoj živi dosta mojih prijatelja veoma volim, tako da je uvijek zadovoljstvo doći ponovo”, smatra ona.

Model iz kolekcije "The Fusion of Confusion"
Model iz kolekcije "The Fusion of Confusion"(Foto: Andreja Damnjanović)

Na pitanje šta je pripremila za ovu priliku, Stojanović otkriva naziv kolekcije koji objedinjuje nove modele, ali i inspiraciju koja ju je pokretala tokom kreativnog rada.

“Kolekcija nosi naziv ‘The Fusion of Confusion’ i refleksija je nekog mog trenutnog stvaralačkog stanja.Predstaviću sa deset svojih modela jednu zanimljivu fuziju u smislu poigravanja kako dezenima i materijalima, tako i krojevima i samim načinom izrade”, nagovještava dizajnerka.

Kada je u pitanju odabir materijala, ona kaže da se trudila da “spoji na prvi pogled ne spojivo”.

“...Poput štofa i svile, čipke i vune. Poigravam se džinsom u elegantnoj izvedbi, mojom omiljenom bijelom bojom, pepitom i tartanom. I predstavljam rješenja za neku aktuelnu sezonu jesen/zima”, nastavlja čelnica Anna Simone Ateliera.

“Inspiracija jeste upravo miješanje na prvi pogled nespojivih stvari, jer na kraju sve oko nas, pa i ljubav je spoj nespojivih krajnosti”, njen je zaključak.

Stojanović će svoju novu kolekciju premijerno predstaviti upravo u Podgorici, ali tu neće biti kraj njenoj prezentaciji.

“Kolekcija će biti premijerno predstavljena na Fashion Weeku, a nakon Crne Gore u planu je samostalna revija u Beogradu, kao i još neki planovi za inostranstvo koji su trenutno u pregovorima”, nagovještava ona, a zatim otkriva i po čemu se ova kolekcija razlikuje od njene prethodne.

Model iz prethodne kolekcije
Model iz prethodne kolekcije(Foto: Dušan Petrović)

“Elegancija i prefinjenost jeste nešto čemu ja težim, kako u životu, tako i u radu. To je ta ‘crvena nit’ prisutna u svim mojih kolekcijama i nešto po čemu sam prepoznatljiva. Tema prošle kolekcije je bio sicilijanski retro glamur. A sada bih rekla da smo sa Sicilije otišli do Kanade, u kojoj sam ja rođena i u ovoj mojoj kolekciji se vidi taj uticaj, jer u Kanadi u modnom smislu, vlada jedna sveopšta fuzija i miješanje nespojivog”, poručuje Stojanović, koja na kraju otkriva i koliko prati crnogorsku modnu scenu, te koje kolege izdvaja.

“Pratim, naravno, rad svojih kolega iz Crne Gore, i to je jedno malo, ali svakako interesantno tržište sa dosta zanimljivih imena. Lidija Burić je svakako jedna od njih, ono što ona stvara je zaista prava umjetnost i rekla bih da ljepotu žene vidimo negdje na sličan način. Ono što rade Lazar Ilić i njegova sestra Kristina mi je takođe interesantno. Volim kada dizajneri na pravi način vide i ističu žensku ljepotu”, objasnila je ona. Slogan ovogodišnjeg jesenjeg izdanja Master Fashion Week Montenegro manifestacije je “Čuvajmo prirodu”, a u okviru prvog dana 18. novembra publici će se predstaviti Milena Vujačić, Joy Miss, Ana Vasiljević Čelar, Boško Jakovljević, Enrico Marinelli i Mirjana Šarac, dok će u muzičkom dijelu nastupiti Nevena Božović.

Narednog dana, pored Stojanović, svoje revije imaće i Marina Banović Džuver, Fashion Store Vens, Lidija Burić i Marija Rosarija Vendito.

U završnici Nedjelje mode, 20. novembra, publika će moći da vidi nove kolekcije Isidore Ceković, Maje Velimirov, Bojane Čelebić, Mirjane Šarac, a veče će zatvoriti Milena Đurđić.

Bonus video: