Pred svaku reviju ima pozitivnu tremu

"U svijet modelinga sam ušao prije tačno godinu dana i to sasvim slučajno na nagovor svoje prijateljice koja se tim poslom bavi već duže vrijeme", priča Vujović
1216 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Vujović, Foto: Privatna arhiva
Miloš Vujović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski maneken Miloš Vujović, uplovio je u svijet mode prije godinu dana i za taj, vrlo kratak period, već je postigao značajan uspjeh.

Proteklih mjeseci imao je priliku da sarađuje sa čuvenim svjetskim dizajnerima, na modnim manifestacijama u Italiji i Turskoj, a kako je otkrio u razgovoru za “Vijesti”, već ima u planu angažmane u Aziji.

Vujović je dio i ovogodišnjeg, jesenjeg izdanja Master Fashion Week Montenegro manifestacije, koja je počela sinoć na Imanju Knjaz u Podgorici, pa je otkrio i da li ima tremu, s obzirom na to da će prvi put šetati pistom pred domaćom publikom.

Miloš Vujović
Miloš Vujović(Foto: Privatna arhiva)

“Postoji određena doza treme pred svaku reviju, zapravo tog pozitivnog uzbuđenja, a pred ovu možda i najviše baš zato što je u mom rodnom gradu i pred domaćom publikom”, priznaje on u razgovoru za “Vijesti”.

Na pitanje koliko je upućen i da li uopšte prati modna dešavanja ili je među onim modelima koji se, kada završe sa revijom, vrate svom, potpuno drugačijem životu, Podgoričanin kaže da se nalazi u drugoj grupi.

“Moram priznati da sam među tim modelima koji se nakon odrađenog posla vraćaju svom svakodnevnom životu. Donekle i zbog toga što modeling još uvijek smatram hobijem, a ne profesijom. Međutim, dok god traje radno angažovanje, maksimalno sam posvećen tome i trudim se da što kvalitetnije odradim posao”, ističe on, a zatim otkriva kako je počela njegova profesija modela.

“U svijet modelinga sam ušao prije tačno godinu dana i to sasvim slučajno na nagovor svoje prijateljice koja se tim poslom bavi već duže vrijeme. Za vrijeme svog boravka u Americi, preko Work and Travel programa, napravio sam prve profesionalne slike koje su me kasnije spojile sa agencijom iz Beograda, a sa kojom sam potpisao ugovor”, prepričava on.

“Sve se izdešavalo veoma brzo, u maju sam odradio slikanje sa tom agencijom i te fotografije su došle do agencije iz Milana. Već nakon mjesec dana sam bio u Italiji i sjećam se da sam odmah, prvog dana imao fitting za Dolce&Gabbana reviju. Sve je izgledalo potpuno nestvarno, ljude koje sam do juče mogao vidjeti samo na televiziji, stojali su ispred mene i dodavali mi robu koju treba da isprobam”, prepričava Vujović, a zatim izdvaja najdraže saradnje.

Miloš Vujović
Miloš Vujović(Foto: Privatna arhiva)

“Od svih dizajnera sa kojima sam radio, izdvajaju se svjetski poznati Domeniko Dolče, Stefano Gabana i Donatela Versaće”, ističe on.

Međutim, crnogorski maneken i dalje na modeling ne gleda kao na profesiju, a prioritet su mu studije.

“Trenutno mi je to hobi, ali sa potencijalom da postane i nešto više. Nadam se da ću u budućnosti moći da ukombinujem modeling sa svojom profesijom, jer završavam Fakultet za informacione tehnologije i u tom poslu ne moram da budem vezan za mjesto, već mogu raditi gdje god imam internet, tako da mi je to idealna šansa da putujem svijetom i radim u isto vrijeme”, tvrdi on.

S obzirom na to da je iz Crne Gore, gdje još uvijek postoji izvjestan negativni stav prema muškarcima koji se bave modelingom, Vujović otkriva kakvo je njegovo iskustvo sa okolinom.

“Ja sam, konkretno, do sada imao samo pozitivna iskustva, jer sam radio samo u inostranstvu. U svijetu ne postoje predrasude kada je u pitanju ova profesija, već je jednako prihvaćena kao i bilo koja druga. Dok je kod nas situacija drugačija, jer ljudi uglavnom iz neznanja i nedovoljnje obaviješenosti imaju predrasude”, smatra on, a zatim otkriva i svoje planove nakon crnogorske Nedjelje mode.

“Trenutno imam dogovoreno već nekoliko angažmana za narednu godinu. Od januara ću biti tri-četiri mjeseca u Indiji. Nakon toga putujem za Južnu Koreju gdje ću biti cijelo ljeto. Od oktobra imam ugovoren Šangaj, gdje ću takođe provesti nekoliko mjeseci. Za dalje ćemo vidjeti što će da bude”, otkrio je on.

Bonus video: