Biću bogatija za veliko iskustvo

Zvanično najljepša Crnogorka se u Londonu sprema za Miss World, finalno takmičenje je zakazano za 14. decembar
3000 pregleda 1 komentar(a)
Mirjana Muratović, Foto: Privatna arhiva
Mirjana Muratović, Foto: Privatna arhiva

Mirjana Muratović, koja je ovog ljeta proglašena za zvanično najljepšu Crnogorku, prošle sedmice otputovala je u London gdje se održava svjetski izbor u ljepoti - Miss World.

Ona je, u razgovoru za “Vijesti” prenijela prve utiske, ali i otkrila koliko je spremna za podtakmičenja, koliko ima treme...

“U London nisam doputovala kako je i trebalo po planu iz razloga što viza nije bila isporučena na vrijeme. Malo se iskomplikovalo, tako da sam stigla sa zakašnjenjem od tri dana”, ispričala je mis Crne Gore, koja će nadoknaditi ova tri dana, s obzirom na to da je finalno veče, pa i proglašenje nove Miss World zakazano za 14. decembar.

Kako kaže, pripreme za odlazak na ovo, svjetsko takmičenje tekle su otežavajuće, u poređenju sa djevojkama koje dolaze iz drugih zemalja, naročito onih koje često i osvajaju lente. “Znate kako, u većini zemalja sam čin proglašenja misice, automatski podrazumijeva apsolutnu finansijsku podršku koja je potrebna za odlazak na izbor za mis svijeta, a kod nas to ipak nije slučaj. Tako da je sav teret ‘pao’ na moju porodicu. I upravo to napominjem, jer umjesto da se usredsredimo na pripreme koje su fokusirane na usavršavanje talenata koji već posjedujete... kod nas to nije tako...”, istakla je ona.

Mirjana Muratović
Mirjana Muratović(Foto: Privatna arhiva)

“Ali, mislim da, kad ste prirodno obdareni za nešto, onda neće biti teško da se predstavim sa onim što mi ‘leži’...”, dodaje Muratović, koja tvrdi i da nema tremu kada je u pitanju najveći izbor u ljepoti.

“Nemam tremu, zaista je tako, ali pošto prvi put idem na takvo dešavanje koje je globalnog karaktera postoji euforija koju ne mogu svrstati u tremu... i priznajem postoji malo nervoze da se nešto ne zaboravi... da sve stignem i sve bude kako treba”, pojasnila je mis Crne Gore, a zatim otkriva čiju će haljinu nositi tokom finalne večeri, a šta će obući tokom podtakmičenja za najljepšu toaletu, što nosi dodatne bodove koji je mogu približiti osvajanju neke lente ili ulasku u top 10.

“U finalu ću nositi haljinu brenda Joy Miss, a tokom kreatorske večeri obući ću raskošnu haljinu naše poznate dizajnerke Sanje Bobar”, pohvalila se Muratović.

Jedno od dodatnih podtakmičenja je i predstavljanje u nacionalnom kostimu, što je za crnogorske predstavnice na svjetskim izborima bio najproblematičniji zadatak, pa su se, kako su “Vijesti” ranije pisale, dvije djevojke na tri takmičenja predstavile u istoj haljini što su primijetili čak i voditelji. Muratović se nada da će ovoga puta njeno predstavljanje pred žirijem u nacionalnom kostimu proći bolje.

“Nacionalni kostim su radili Nedžad Lekić i Vaid Turusković iz KUD-a ‘Mirko Srzentić’”, odgovara ona.

Mirjana Muratović
Mirjana Muratović(Foto: Privatna arhiva)

Osim bodova koje može dobiti zahvaljujući toaleti i nacionalnoj nošnji, Muratović bi mogla dodatno da napreduje ukoliko ostvari dobre rezultate u predstavljanju talenta i sportskim takmičenjima.

“Kada je u pitanju takmičenje u talentima, predstaviću se plesom. Moram da priznam da nisam sportski tip, ali mi je atletika uvijek dobro išla”, nagovijestila je mis Crne Gore, koja je otkrila i šta je ponijela kao nacionalni poklon. “Odabrala sam malu voštanu figuru muškarca i žene u crnogorskoj narodnoj nošnji. Takođe sam odabrala i veliki tanjir na kome su islikani svi gradovi Crne Gore”, ispričala je Muratović.

Jedan od bitnih djelova izbora za mis svijeta je i ‘Beauty with Purpose’, pa sagovornica “Vijesti” objašnjava šta će predstaviti kao svoj dobrotvorni rad.

“Što se tiče dobrotvornog rada, još kao mlađa sam uvijek prvenstveno sa svojom porodicom, počevši iz svoje kuće, prikupljala one stvari koje su potrebne djeci, a nisu bili u mogućnosti da ih kupe i imaju. Organizovala sam i drugare da se pridruže i tako organizovano koliko je bilo u našim mogućnostima skupljala i donirala...”, pojasnila je ona i za kraj razgovora otkrila kakva su generalno njena očekivanja od Miss World takmičenja.

“Pa, kad je riječ o očekivanjima, svjesna sam da za odabir ne igra samo ulogu ljepota nego kompletna pozadina koju sam navela u prethodnim odgovorima, ali ono što je sigurno jeste da ću biti bogatija za jedno veliko iskustvo”, smatra ona.

Bonus video: