Modne greške: Zbog ovoga će svi misliti da ste osoba bez stila

Ma koliko znali o pravilima odevanja ili imali osećaj za lijepo, prije ili kasnije svi omašimo u odijevanju
6012 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/photoscollage
Ilustracija, Foto: Pinterest/photoscollage

Modna greška nije zločin iako sa svakom rizikujte da dobijete presudu koja glasi - osoba bez stila. Ovo su modne greške koje najčešće pravite, a zbog kojih će svi reći da nemate stila

Ma koliko znali o pravilima odevanja ili imali osećaj za lijepo, prije ili kasnije svi omašimo u odijevanju, jer ako se to desi i slavnim ličnostima sa stilistima, zašto ne bi i nama

Problem je zapravo u tome što osoba svoj modni promašaj nikada ne primijijeti u pravom trenutku već obično tek kada su već svi drugi loše izdanje propratili prezrivim pogledima i ogovaranjem, prenosi metro-portal.

Zato je portal za online kupovinu garderobe e-Bay sproveo anketu u kojoj je učestvovalo 1.000 žena, a njihov zadatak je bio da kažu šta im najviše smeta kod odevanja drugih. Iz njihovih komentara formirana je lista najvećih modnih grešaka za oba pola.

Modne greške muškaraca

Kako piše na blogu e-Bay Deals, oko 20 odsto ispitanica misli da muškarci pretjeruju s aksesoarima, 15 odsto kao njihov modni grijeh vidi pretjerano miješanje raznih uzoraka na odjeći, dok se 10 odsto slaže da jači pol griješi kod odabira majica s ironičnim, vulgarnim i djetinjastim napisima.

Na listi loših modnih poteza jačeg pola nalaze se i staromodne farmerke, loše ukrojeno odijelo ili košulja koja ne odgovara figuri (najčešći prigovor je da im ističe stomak), zatim nošenje sportskog ruksaka uz poslovni 'look', a kao poslednji u nizu promašaja pomenuto je nošenje patika na elegantne pantalone.

Modne greške žena

Gotovo četvrtina ispitanica smatra da je najveća greška u ženskom stajlingu neumjerena upotreba animal printa. Savjet je da odaberete samo jedan komad s takvim uzorkom, a da ostale 'krpice' budu jednobojne.

Na drugom mjestu našle su se vidljive bretele od brushaltera, za šta 20 odsto ispitanica smatra da "pojeftinjuje" kompletan stajling, bez obzira na to šta u tom trenutku imate na sebi. U paketu sa ovim kao potpuni promašaj nalaze se i providne bretele od silikona.

Preuska odjeća treća je na listi modnih grjehova i lošim odabirom smatra je 17 odsto žena. One smatraju da bi, bez obzira na građu, svaka žena pri kupovini odeće trebala da vodi računa o tome da su joj veličina i model odgovarajući, te da joj ne ističu viškove.

Ono što su ispitanice na kraju istakle kao negativno je večernji 'look' koji se nosi danju, dok su odjeća sa djetinjastim motivima (mini maus, hello kitty) i teksas od glave do pete na samom kraju liste.

Bonus video: